Nieuws

Tesla komt met update voor volledig autonoom rijden in Kerstupdate

Tesla eigenaars krijgen met de Kerstupdate al een sneak peak in een nieuwe functie waarmee de wagens volledig autonoom zullen rijden.

Een aantal maanden geleden lanceerde Tesla met trots update 10.0 waarbij Tesla-eigenaars Netflix konden kijken en Cuphead konden spelen. Dat en een heleboel andere leuke nieuwigheden. Deze week tweette Elon Musk dat er een Kerstupdate zit aan te komen waarbij we een kleine sneak peak krijgen in Full Self Driving oftewel volledig autonoom rijden.

Tesla Kerstupdate

Vorig jaar is Tesla aan de slag gegaan met deze volwaardig autonome functie. Heel wat medewerkers van de autobouwer moesten verschillende nieuwe functies testen en Musk beloofde ons toen dat iedereen die het pakket ooit besteld heeft gebruik zal kunnen maken van de nieuwe functie. Het volwaardig autonoom rijden gaat verschillende niveau’s boven het huidige Autopilot staan.

Op zich is autonoom rijden niets nieuw meer. Er zijn al verschillende bedrijven – voornamelijk in de VS – bezig met deze optie. Bijvoorbeeld Waymo, dat is een taxiservice waarbij de busjes al volledig autonoom rijden. Nu ook het autobedrijf van Elon Musk autonoom rijden beschikbaar gaat stellen voor zijn klanten zal de technologie er steeds beter op worden. Hoe meer data, hoe beter. Vermoedelijk zullen de voertuigen ook onderling gaan communiceren en kan het systeem zo beter op elkaar afgestemd worden. Helaas is er nog maar weinig geweten over de nieuwe technologie en moeten we dus nog even wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business