nokia XR20

De Nokia XR20 is gebouwd om lang mee te gaan. Niet alleen dankzij het stevige design, maar ook door een updaterecord.

Advertentie

HMD Global heeft een nieuwe 5G-smartphone toegevoegd aan haar X-lijn, de XR20. Die ziet er helemaal anders uit dan de X20 en X10 die elkaars tweeling waren. Nokia XR20 is namelijk de allereerste rugged smartphone van het Finse merk. Dit type smartphones is gebouwd om tegen een stootje te kunnen. In de volksmond worden ze wel eens ‘bouwvakkerssmartphones’ genoemd.

Duurzaamheid troef

Volgens HMD Global is Nokia XR20 in staat om een val tot 1,8 meter hoogte zonder schrammetje te overleven. Bovendien kan je de smartphone een uur lang onder water houden en blootstellen aan temperaturen van 55°C tot -22°C. Ook het display is dankzij het Corning Gorilla Glass Victus nagenoeg onbreekbaar. Als we de Nokia XR20 ooit in onze handen krijgen, zullen we de stevigheid van de smartphone zeker eens op de proef stellen. Ondanks het bepantserde ontwerp heeft de smartphone toch de kenmerkende Scandinavische toets.

Duurzaamheid zit niet alleen in het ontwerp ingebakken. We kenden de 3-3-3-belofte al van de X20 en X10. Voor de XR20 gaat Nokia nog een stap verder met een 4-3-3-1-belofte. Dat klinkt als een voetbalopstelling, maar het betekent dat je naast 3 jaar software-updates en garantie nu 4 jaar beveiligingsupdates krijgt. Nokia zet daarmee een nieuwe ondersteuningsstandaard voor Android-smartphones. Als klant kan je tenslotte 1 jaar rekenen op gratis herstelling van je display.

Specificaties

Rugged smartphones zijn onder de motorkap vaak minder krachtig dan aan de buitenkant en hier is Nokia XR20 geen uitzondering op. De Snapdragon 480 5G-chipset zal je wel doorheen de dag loodsen, maar uitmuntende prestaties hoef je er niet van te verwachten. Met een maximaal RAM-geheugen van 6 GB moet je ook niet aan multitasken denken.

Nokia XR20 houdt het bij twee camera’s: een 48 MP-hoofdcamera en een 13 MP-ultrabreedhoeklens. Beter twee camera’s die goed werken dan drie of vier camera’s die wisselvallig presteren.

De batterij is wel een stuk steviger en kan volgens HMD Global tot twee dagen mee op één oplaadbeurt. Draadloos opladen en snelladen worden ondersteund tot 15 W en 18 W. Een snellaadmonster is de smartphone dus ook zeker niet. Het Finse bedrijf geeft sinds kort geen adapter meer mee in de doos. De aansluiting is universeel, dus je kan een lader gebruiken die je thuis hebt liggen. Indien je die niet hebt, kan je deze nog apart aankopen via de webshop van Nokia en schenkt het bedrijf de opbrengst aan Clean Rivers.

Prijs en beschikbaarheid

De Nokia XR20 zal in België vanaf eind augustus te koop zijn vanaf 499 euro. Meer informatie lees je op de productpagina.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here