Edge series van Motorola

Motorola heeft donderdag zijn nieuwe Edge-serie voorgesteld. Dat zijn drie dunne smartphones met OLED-displays in verschillende prijsklassen.

Advertentie

De Edge-serie bestaat uit de Motorola Edge 20 Pro (het vlaggenschip), de Edge 20 (de middenmoter) en de Edge Lite, een betaalbaar toestel dat net als zijn duurdere broertjes een OLED-scherm en een hoofdlens van 108 MP krijgt.

De Motorola Edge 20 Pro

OLED en 144 Hz 

De drie smartphones delen een hoogwaardig OLED-paneel van 6,7 inch groot. De Edge 20 Pro en Edge 20 krijgen een refresh rate van 144 Hz, terwijl de Lite het op 90 Hz houdt. De Edge 20 Pro ondersteunt HDR10+ voor een realistischer contrast en een goeie helderheid, ook in donkere omgevingen. De Edge Pro heeft de krachtigste chipset van de drie, met de Qualcomm Snapdragon 870. Met 12 GB aan RAM heb je ook aan werkgeheugen geen gebrek. De interne opslag bedraagt 256 GB. Met het nieuwe TurboPower 30-systeem moet de batterij van de Edge Pro (met een capaciteit van 4.230 mAh) na 10 minuten opladen weer 9 uur meekunnen. Sterk.  

Edge 20: dunne, performante middenmoter

De Motorola Edge 20 is met zijn 6,99 mm een van de dunste smartphones op de markt. Dit toestel beschikt over dezelfde 108 MP-hoofdsensor, ultragroothoek en macrolens als de Edge 20 Pro, plus een 30x Super Zoom-telelens. De Edge 20 draait op de Qualcomm Snapdragon 778G-chipset en heeft 128 GB aan opslagruimte. 8 GB aan RAM moet alle apps vlotjes beschikbaar houden op de achtergrond. De batterij van 4.000 mAh zou moeten volstaan om een hele dag toe te komen met een oplaadbeurt. TurboPower 30 laat je volgende fabrikant toe om in 10 minuten tijd voor 8 uur aan batterijduur bij te laden. 

De Motorola Edge20

Edge Lite: energiezuinige chip 

Het belangrijkste verschil met zijn duurdere broertjes is de energiezuinige MediaTek-chip van de Edge Lite. Dit ‘budgetmodel’ krijgt hetzelfde OLED-display en dezelfde 108 MP-hoofdcamera als de andere toestellen. Ook op RAM (8 GB) werd niet bespaard. Opvallend is de grotere batterij van 5.000 mAh. Die belooft twee dagen smartphonegebruik zonder oplaadbeurt. TurboPower 30 tankt in 10 minuten tijd weer een volle dag aan batterijduur. 

De Motorola Edge 20 Lite

Performante camera’s 

“Voor de nieuwe Motorola Edge 20-familie hebben we ons gericht op het verbeteren van de camerakwaliteit omdat Motorola weet dat mensen meer dan ooit gebruik maken van smartphonecamera’s voor sociale media”, verklaart de smartphonefabrikant zijn focus op de prestaties van de camera’s. De hoofdcamera van de Motorola Edge 20 Pro is met zijn 108 MP een van de grootste sensoren in het 1/1.5” optisch formaat. De camera beschikt over Ultra Pixel-technologie. Elke negen pixels worden gecombineerd tot één grote ultrapixel, wat volgens de fabrikant de lichtgevoeligheid 9 keer verbetert en resulteert in scherpere foto’s en video bij weinig licht. Daarnaast is er een ultragroothoeklens met ingebouwde Macro Vision, die tot 4 keer meer van de scène in je frame vastlegt. De techniek laat je toe om 5x dichter bij je onderwerp te komen voor extreme close-ups, tot op 3 cm afstand. 

Telelens in periscoopstijl 

Misschien wel de opvallendste eigenschap van de Motorola Edge 20 Pro is zijn telelens in periscoopstijl, een functie die we zelden zien in deze klasse van toestellen. De lens buigt het licht 90 graden af, voor een sterke helderheid, ook op 5x zo grote afstand, belooft de fabrikant. Motorola introduceert ook nog de 50x Super Zoom, om details vanop grote afstand te kunnen vastleggen. Tot slot kan de Edge 20 Pro ook nog video-opnames maken in 8K-resolutie, een primeur voor het merk. 

Dual Capture, Audiozoom en superslowmo 

Motorola’s Edge 20 Pro laat je ook in Dual Capture-modus beelden schieten. Dat betekent dat zowel de hoofdcamera als de selfielens tegelijkertijd opnames kunnen maken. Dat kan van pas komen wanneer je een socialemedia-account onderhoudt en ook jezelf in beeld wil brengen, zonder achteraf te veel monteerwerk te hebben. Audiozoom op de Motorola Edge 20 Pro en Edge 20 maakt gebruik van geavanceerde microfoons om het geluid van je onderwerp vast te leggen en omgevingsgeluiden en stemmen weg te filteren, zodat storende geluiden zoveel mogelijk weggefilterd worden in video’s. Daarnaast introduceert Motorola superslowmotion op de Edge 20 Pro en Edge 20. Die registreert 960 high-definition frames per seconde en is 4 keer langzamer dan de slow-motion op vorige Motorola-telefoons, zodat je nog meer details zou moeten kunnen vastleggen. Voor betere selfies in het donker voegde de fabrikant Low Light AI toe. Die is in staat om je selfie te analyseren op mogelijke verbeteringen in helderheid en kwaliteit. 

Betrouwbare Android, zonder franjes 

Motorola koos voor een pure, bijna stockversie van Android 11. De smartphones krijgen minstens twee OS-updates en 2 jaar lang security-updates.

De Motorola Edge 20 Pro is vanaf eind augustus beschikbaar in de kleuren Midnight Blue, Iridescent White en Blue Vegan leder. Het toestel krijgt een prijskaartje van 699,99 euro.

De Motorola Edge 20 is vanaf eind augustus verkrijgbaar in de kleuren Frosted Grey, Frosted White en Frosted Emerald. Kostprijs: 499,99 euro.  

Op de Motorola Edge 20 Lite is het iets langer wachten. Die verschijnt begin september in de kleuren Electric Graphite en Lagoon Green met een adviesprijs van 349,99 euro.