Windows 11 Cloud PC
Beeld via: @ALumia_Italia

Zowel kleine als grote ondernemingen kunnen vanaf vandaag aan de slag met de cloudversie van Windows 10. Prijzen starten vanaf 18 euro per maand.

Advertentie

Microsoft onthulde Windows 365 Cloud officieel op 14 juli. De naam van het besturingssysteem geeft al veel weg: het is Windows, maar dan in de cloud. Met een cloudversie van Windows 10 (en later Windows 11) wil Microsoft inspelen op onze nieuwe manier van werken. De idee is dat de installatie van Windows niet langer gekoppeld is aan één apparaat. Met je Microsoft-account kan je waar je ook werkt toegang krijgen tot je favoriete Windows-applicaties.

Prijzen van de cloudversie zouden pas bekend worden gemaakt van zodra het besturingssysteem beschikbaar is voor het grote publiek. En zo geschiedde sinds 2 augustus. Windows 365 Cloud is beschikbaar in twee verschillende formules: Business en Enterprise. De basisfuncties zijn voor beide formules wel gelijk, met het verschil dat Business meer gericht is naar kmo’s en Enterprise naar grote organisaties. Een Business-abonnement is begrensd op 300 gebruikers en Enterprise kan door een onbeperkt aantal werknemers gebruikt worden.

De abonnementsprijzen zijn voor Business en Enterprise echter gelijk. Een basic-abonnement kost je organisatie 28,20 euro per maand, of zelfs maar 18 euro voor als je een cloud-pc met 1vCPUn, 2GB RAM en 64GB opslag kiest. De standaardversie van Windows 365 Cloud staat op 37,30 euro geprijsd en voor het totale Premium-pakket betaal je 60,10 euro per maand. Voor meer informatie over de verschillende formules kan je deze pagina van Microsoft raadplegen.

Windows 11 op komst

Natuurlijk blijft het ook reikhalzend uitkijken naar de commerciële lancering van Windows 11, dat ook in de vorm van Windows 365 Cloud zal worden aangeboden door Microsoft. Die staat volgens de geruchten gepland voor oktober. Exacte prijzen zullen ook pas bij de lancering bekend worden. De durvers onder ons kunnen al wel aan de slag met een bètaversie van Windows 11; de eerste stabiele(re) bèta is sinds kort publiek beschikbaar.

Heb jij interesse in Windows 365 Cloud? We horen het graag in de reacties.


Update 05/08: In het originele artikel stond dat Windows 365-abonnementen starten vanaf 28 euro per maand. Dit hield echter geen rekening met de goedkoopste configuratie. We hebben de info aangepast.


Deze redacteur heeft een niet te stillen nieuwsgierigheid. Schrijft en denkt graag na over de impact die technologie heeft op onze maatschappij.