Windows 365

Na amper een dag heeft Microsoft de gratis proefperiodes voor Windows 365 moeten stopzetten omdat te vraag te groot werd.

Advertentie

Microsoft lanceerde Windows 365 op 2 augustus voor de zakelijke markt. Met deze cloudversie van Windows kan je het besturingssysteem streamen naar een webbrowser. Daarvoor heb je een speciale cloud-pc nodig, die je in verschillende configuraties bij Microsoft kan huren. Om klanten eerst te laten wennen aan Windows in de cloud, bood Microsoft een gratis proefperiode aan. Amper een dag na de lancering lezen we op het Twitter-account van Microsoft 365 dat de gratis proefperiodes nu al volzet zijn.

“Ten gevolge van de enorme vraag hebben we de maximale capaciteit bereikt voor de gratis proefperiodes voor Windows 365”, schrijft Microsoft in de tweet. Wie toch nog interesse zou hebben in Windows 365, maar het eerst wil uitproberen alvorens een abonnement af te sluiten, kan zich alsnog registeren via deze pagina. Microsoft zal je dan op de hoogte brengen als de proefabonnementen worden hervat.

Hoeveel kost Windows 365?

De andere optie is om de sprong te wagen en een abonnement af te sluiten. Microsoft biedt Windows 365 in verschillende formules aan. Je hebt enerzijds Business-pakketten voor kmo’s met een begrensd aantal gebruikers en anderzijds Enterprise-pakketten met een onbegrensd aantal gebruikers. De prijs van je abonnement varieert echter naarmate het type cloud-pc dat je gebruikt. Het goedkoopste abonnement met 1 vCPU, 2 GB RAM, 64 GB opslag kost 18,20 euro per maand. De duurste formule kost 147,50 euro per maand. Voor een volledig overzicht van de abonnementsprijzen raden we dit overzicht van Microsoft aan.

Microsoft 365 is in eerste instantie enkel beschikbaar voor Windows 10. Microsoft heeft echter al bevestigd dat Windows 11 ook een cloudconfiguratie zal krijgen. Het is echter nog wachten tot Microsoft Windows 11 uitrolt voor het grote publiek. Dat zal stapsgewijs gebeuren vanaf oktober 2021. Sommige Windows-gebruikers zullen daardoor nog tot het voorjaar van 2022 moeten wachten alvorens ze de upgrade kunnen uitvoeren. Wie wil, kan al wel met een bètaversie van Windows 11 aan de slag.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here