Nieuws

Microsoft gaat 2 versies van OneNote samenvoegen

OneNote samenvoegen
De komende 12 maanden gaat Microsoft een reeks updates uitrollen voor zijn OneNote-apps in Windows. Die zullen samenkomen in één versie.

Momenteel krijgen gebruikers nog de keuze uit twee verschillende OneNote-apps. Er is de OneNote app die je via Office installeert en een versie die als Windows 10-app in de Microsoft Store staat. Microsoft gaat die laatste updaten met een aantal features die alleen beschikbaar zijn op de versie die meegeleverd wordt met Windows 10. Het programma krijgt ook een visuele opsmukbeurt. 

OneNote bijna gecanceld 

In eerste instantie wilde Microsoft de ouder OneNote-app laten verdwijnen toen de Windows 10-versie in de Microsoft Store verscheen. Maar de techreus herzag zijn plannen en blies de app in 2019 nieuw leven in als onderdeel van het Office-pakket. Die versie van OneNote krijgt nu de visuele upgrades die het zal delen met de andere Windows-apps.  

We vermoeden dat Microsoft graag al zijn programma’s en tools wil stroomlijnen om op Windows 11 met een meer gestroomlijnde ervaring uit te pakken. De samengevoegde OneNote-app krijgt ook toegang tot de meest recente Microsoft ‘pen en inkt’-functies. Ook de navigatie van de gebruikersinterface krijgt een update.  

Wachten op uitnodiging 

Wie de app gebruikt als onderdeel van het Office-pakket moet zelf niets ondernemen. De aanpassingen worden doorgevoerd in toekomstige updates. Wie het gedownloade OneNote voor Windows 10 gebruikt krijgt in de app een uitnodiging om te upgraden naar de andere app van zodra die klaar is.  

Microsoft verwacht dat het tegen de tweede helft van 2022 uitnodigingen zal beginnen versturen. Het bedrijf adviseert ondernemingen om hun personeel alvast de app uit de Microsoft Store te laten gebruiken, zodat ze volgend jaar vlotter kunnen overschakelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business