Nieuws

VRT NU werkt aan Android TV- en Apple TV-app

VRT NU Android TV Apple TV
De plannen worden steeds concreter. VRT NU heeft de bètaversie van een app voor Android TV klaar en zoekt daar nu ook testers voor. Schrijf jij je in?

VRT heeft eindelijk nieuws rond een applicatie van VRT NU voor mediaboxen. De openbare omroep werkt aan een applicatie voor Android TV, smart tv’s van Sony, Philips, Panasonic en Nvidia Shield TV. VRT NU zoekt nu ook testers voor die nieuwe Android TV-applicatie.

VRT NU op Android TV of Apple TV

Volgens VRT komen er steeds meer vragen binnen van digitale gebruikers die applicaties willen voor de media settopboxen. De openbare omroep had eerder al aangegeven dat er werd gewerkt aan een nieuwe app, nu wordt dat plan eindelijk concreter.

Bovendien komt er ook een dedicated app voor de tv-boxen van Proximus en Telenet. Later zou ook Apple TV en andere platformen aan de beurt zijn. Wanneer de applicatie voor Apple TV er zou komen is niet duidelijk, onze openbare omroep lijkt momenteel de focus te leggen op de andere platformen.

Bètaversie

Wie wil kan deelnemen aan het testprogramma van het videostreamingplatform om de nieuwigheden in de Android TV-app al uit te testen. Er zou nog volop aan de applicatie gewerkt worden maar als je al graag eens een voorsmaakje wil kan dat met een Android TV-toestel met versie 8.0 en hoger. Via deze lijst kan je controleren of je toestel al dan niet compatibel is voor het testprogramma.

Wil je inschrijven? Dat doe je hier bij het testprogramma van VRT NU. Je kan dan in de meeste gevallen meteen aan de slag met de nieuwe applicatie. Toch geeft de hulppagina aan dat het soms langer kan duren vooraleer de app beschikbaar is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business