Nieuws

Elektrische Mercedes EQS kost standaard 106.000 euro

Mercedes EQS
De nieuwe Mercedes EQS zal een startprijs van 106.000 euro krijgen. Wil je het MBUX Hyperscreen? Dan betaal je er nog eens 8000 euro extra voor.

De Duitse autofabrikant heeft deze week de prijzen van de nieuwe EQS bekendgemaakt. De luxueuze elektrische sedan zal te koop zijn vanaf 106.374 euro en kan sinds gisteren besteld worden. Het gaat om twee modellen: eentje met een 245 kW-batterijpakket en eentje met een 4MATIC 385 kW-batterijpakket. Die laatste zal te koop zijn vanaf 135.000 euro. De Mercedes EQS is het eerste model dat gebouwd werd op het modulaire platform voor luxueuze elektrische wagens. Het model zal ook over-the-air updates ontvangen en combineert twee abonnementen voor extra diensten zoals de valet service voor 50 euro.

Mercedes EQS

Qua autonomie scoort dit nieuwe model heel goed. Mercedes claimt een bereik van 770 kilometer op basis van de huidige WLTP-normen. Bovendien heeft het duurdere model standaard het nieuwe MBUX Hyperscreen aan boord. Wie kiest voor het 245 kW-model betaalt hiervoor de volle prijs van 8568 euro voor het futuristische infotainmentsysteem. In totaal krijg je dan vooraan in de wagen drie verschillende displays die zich volledig uitstrekken van links naar rechts op het dashboard. Dat betekent dus dat de passagier vooraan een eigen display heeft voor besturing in de wagen.

Dat de EQS geen EV voor het volk zou worden wisten we al. Toch is de prijszetting van deze elektrische sedan gewaagd. Elektrische wagens hebben geen al te goedkoop imago. Uiteraard is Mercedes altijd al een luxemerk geweest en is het logisch dat de Duitsers ook comfort willen aanbieden in hun modellen op batterijen.

Het prestigieuze MBUX Hyperscreen in de EQS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business