Nieuws

Focus Mode van Zoom verbergt mensen die je afleiden

Focus Mode Zoom
Zoom heeft een nieuwe Focus Mode onthuld. Die moet vooral in schoolomgevingen van pas komen om leerlingen bij de les te houden.

Wanneer de leraar de Focus Mode activeert, kan die alle leerlingen zien, die op hun beurt alleen de lesgever in beeld krijgen. Dat kan van pas komen wanneer een spreker even alle aandacht naar zich toe wil trekken. Daarna kan die de Focus Mode weer uitzetten om bijvoorbeeld een groepsdiscussie op gang te trekken. Zoom geeft op zijn blog meer uitleg over de ‘back-to-school’-modus.

Leerlingen zullen niet alleen hun leerkracht prominenter in beeld krijgen, maar ook hun eigen video en de inhoud van presentaties. De namen van de medeleerlingen worden duidelijker getoond en ze zullen kunnen reageren met emoji. Staat Focus Mode uit, dan zullen studenten ook hun klasgenoten en alle reacties kunnen zien. 

Focus Mode voor desktopversies 

De nieuwe modus lijkt alvast uitgerold naar Zoom voor desktop, ook de gratis versies. Naast lesomgevingen kunnen ook meer casual groepsgesprekken of familiechats de nieuwe modus goed benutten. Soms kan het gewoon handig zijn om afleidingen tot een minimum te beperken wanneer iemand iets te vertellen heeft.  

Met de toevoeging wil Zoom uiteraard zijn graantje meepikken bij de start van het nieuwe schooljaar, over enkele weken. Nu de Delta-variant van COVID-19 oprukt, zullen lang niet alle lessen fysiek kunnen plaatsvinden. Naast de Focus Mode komt Zoom met nog andere back-to-school-tips of afstandsleren te vergemakkelijken. Zo komt er een functie die de goede werking van je internetverbinding zal controleren. Daarnaast zal je tips krijgen om in Zoom een leeromgeving te creëren en andere app-features, zoals het optimaliseren van je beeldkwaliteit. 

videochatvideoconferentiezoom

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen