Nieuws

SpaceX Starlink internet heeft al 100.000 klanten

Starlink
Internet via Starlink wordt steeds populairder, zo blijkt uit recente cijfers van SpaceX. De dienst heeft wereldwijd al 100.000 klanten.

Sinds eind mei dit jaar is Starlink internet ook beschikbaar in België. Klanten konden al vooruitbestellen en de dienst is ook beschikbaar in Nederland. De internetdienst via satelliet van SpaceX heeft intussen al 100.000 klanten, schreef Elon Musk op Twitter. De dienst is al actief in veertien landen en volgens Musk komen er daar in de nabije toekomst nog heel wat bij. Verschillende licentieaanvragen lopen echter nog.

Starlink internet

Het uiteindelijke doel van Starlink is duidelijk: wereldwijd via satelliet snel internet kunnen aanbieden. Al is snel vrij relatief aangezien je niet altijd gegarandeerd internet hebt en de snelheid van je verbinding kan schommelen tussen 50Mbit/s en 150Mbit/s. Op zichzelf is er niets mis met die snelheid, het gaat om de stabiliteit van het netwerk. Volgens verschillende gebruikers kan die snelheid ook hoger liggen, Musk heeft ook laten weten dat er hard wordt gewerkt aan de stabiliteit en snelheid van het netwerk.

De internetdienst kan aangeschaft worden met een abonnement van 99 euro per maand. Daarvoor moet je wel ook het pakket met het toestel zelf aanschaffen, dat kost je momenteel 499 euro.

In totaal heeft SpaceX wereldwijd 1619 actieve satellieten hangen, daar moeten er nog duizenden bijkomen. In totaal zou het bedrijf 30.000 satellieten nodig hebben om een stabiel en dekkend netwerk te creëren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business