Nieuws

Elon Musk belooft sneller Starlink-internet

Starlink, het internet-per-satelliet van SpaceX, krijgt later dit jaar een upgrade. De downloadsnelheid wordt verdubbeld, laat Elon Musk weten.

Via Twitter liet de SpaceX-CEO weten dat Starlink in een latere fase internetsnelheden tot 300 Mbit per seconde  kan leveren. Voordien was er nog sprake van downloads tussen de 50 en 150 Mbit/s. Dat leek nog aardig wat verwijderd van de betere internetformules in België en Nederland. Een vergelijking maken met satelliettechnologie is moeilijk. Die is namelijk opgestart om afgelegen en dunbevolkte gebieden (zoals het midden van de VS) toch van kwaliteitsvol internet te voorzien. 

Ook latency aangepakt 

Ook de latency van 40 tot 20 milliseconden wordt op termijn teruggedrongen tot minder dan 20 milliseconden. ‘Latency’ is de vertraging die op een netwerk ontstaat wanneer verschillende apparaten elkaar een signaal moeten bezorgen. Duurt dat minder lang, dan kunnen we sneller surfen. De gemiddelde internetsnelheid in de VS is dan ook niet om over naar huis te schrijven. Die bedraagt amper 71,3 Mbit per seconde. De landelijke gebieden halen dat gemiddelde natuurlijk serieus naar beneden.   

Musk wil tegen het einde van het jaar het grootste deel van de planeet kunnen bedienen. SpaceX maakt er werk van om de dekking uit te breiden. In twee recente missies schoten Musk en co telkens 60 extra satellieten de ruimte in. De teller staat daarmee op 1.145 stuks. 

Bij ons te bestellen 

Starlink was tot voor kort alleen beschikbaar voor een select testpubliek in de VS en Canada. Sinds twee weken is het satellietinternet ook bij ons te bestellen. Leveringsdata zijn er echter nog niet. Met je ‘aankoop’ van 99 dollar (82 euro) reserveer je dus eigenlijk gewoon een ticket in de wachtrij.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business