Nieuws

Swappie verkoopt refurbished iPhones op B2B-markt

iPhone
De marktleider in refurbished iPhones breidt uit naar de B2B-markt om bedrijven een duurzaam alternatief te bieden voor bedrijfssmartphones.

Je hebt misschien ooit al wel eens een iPhone gekocht via de webshop van Swappie. Het van oorsprong Finse bedrijf is ondertussen ook in België en Nederland zeer bekend. Swappie specialiseert zich in de verkoop van ‘refurbished’ iPhones. Dit zijn gebruikte iPhones die worden opgeknapt zodat ze weer zo goed als nieuw lijken.

Ze nemen het recyclageproces volledig zelf in handen en de toestellen worden uitvoerig getest vooraleer ze via de webshop verkocht worden. Een refurbished iPhone kan je vaak aan een zeer voordelige prijs kopen. De iPhone 11 Pro staat bijvoorbeeld geprijsd op 539 euro terwijl de retailprijs nog boven de 1000 euro ligt. Nu gaat Swappie haar producten ook aan zakelijke partners verkopen, in eerste instantie voornamelijk aan kmo’s.

Duurzame toekomst

Country Manager Janne Korpela zegt dat Swappie bedrijven wil aansporen om duurzamer te leren denken: “We worden om de oren geslagen met burgerinitiatieven om duurzamer te leven. In het bedrijfsleven krijgt dat verhaal niet altijd dezelfde weerklank, hoewel bedrijven evenzeer een essentiële rol spelen op weg naar een duurzame toekomst. Grote bedrijven hebben tijd nodig om over te stappen op nieuwe initiatieven, terwijl kleine bedrijven sneller kunnen schakelen. Net daarom willen we kmo’s ondersteunen om hen een voorsprong te geven op de grote bedrijven.”

Vrijgesteld van btw

Swappie kan bedrijven een interessant extraatje bieden om voor hun iPhones te kiezen. De aankoop van refurbished smartphones was tot voor kort voor bedrijven een dure optie die meestal niet werd overwogen. De meeste bedrijven die refurbished producten verkopen kunnen immers geen btw-vrijstelling bieden.

Doordat Swappie echter de eigenaar is van het volledige refurbishmentproces en sommige van zijn telefoons inkoopt bij andere bedrijven, kan het refurbished iPhones aan bedrijven verkopen met die gegeerde btw-vrijstelling. “Een refurbished iPhone van de beste kwaliteit is voor de bedrijfswereld nu niet alleen de meest duurzame, maar ook de goedkopere optie”, besluit Korpela.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business