iPhone-app Tesla nieuwe widgets

Tesla gaat een stevige update uitrollen voor zijn iPhone-app. Die voegt bediening toe en knappere visuals, in de vorm van twee widgets.

Advertentie

Versie 4.0 van de iPhone-app krijgt twee widgets van verschillende grootte, laat Tesla Software Updates weten. Beide zullen dezelfde informatie bevatten: de naam van het voertuig, het batterijpercentage, de locatie (of oplaadinfo), unlock-status, een 3D-model van je wagen en het tijdstip waarop de info voor het laatst geüpdatet werd. Voordien had Tesla een ‘Today’-extensie voor iOS die helemaal niet zo overzichtelijk was als de nieuwe widgets. 

Meer controle vanuit iPhone-app 

Vanuit de nieuwe widgets kan je meteen commando’s versturen naar je Tesla, zodat je niet hoeft te wachten tot de boordcomputer opgestart is. De vernieuwde app heeft ook verbeterede ‘phone key’-ondersteuning. Concreet zal die je toelaten om meerdere Tesla’s te openen. 

De leukste visuele update is ongetwijfeld de 3D-render van je auto. Die heeft nieuwe animaties gekregen tijdens het opladen en bij het instellen van de temperatuur. De interface werd verder gestroomlijnd. Zo krijg je het ‘charging’-menu alleen nog te zien als je wagen effectief ingeplugd is. Binnen de app kan je nu ook alle Supercharger-geschiedenis bekijken.  

Nieuw Security-menu 

De snelheidslimiet, Valet- en Sentry-modus zijn samengebracht onder de categorie Security. Daar vind je ook tips terug over wat je allemaal kan doen met bluetooth, je smartphone als sleutel en locatiediensten.  

Samengevat mag je dus geruststellen dat dit de grootste update is die Tesla de laatste tijd uitbracht. De laatste maanden kreeg het Virtual Power Plant-project in de VS de volle aandacht. Tesla wil overbelasting van het stroomnet voorkomen door wie thuis een Powerwall heeft stroom in het net te laten pompen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here