Nieuws

Telenet houdt vast aan term “onbeperkt internet”

Telenet
Onbeperkt internet in België, het is al talloze keren het onderwerp van een discussie geweest. Toch blijft nu ook Telenet vasthouden aan de term.

De Belgische telecomprovider Telenet blijft vasthouden aan de term “onbeperkt internet” voor zijn ONE-abonnement. Nadat verschillende klanten klacht indienden bij Test Aankoop en radioprogramma De Inspecteur ging de de bal aan het rollen. Telenet geeft in De Inspecteur toe dat de term niet duidelijk genoeg was en heeft dat uitgebreider toegelicht in de disclaimers van ONE. Het bedrijf neemt hiermee geen afstand van de term waarbij klanten volgens de reclame toegang hebben tot “onbeperkt*” internet.

Telenet ONE

Het nieuwe abonnement ONE werd dit voorjaar gelanceerd door het bedrijf. Het all-in-one flexibele abonnement moet concurreren providers die steeds meer inzetten op streaming en andere diensten. Ook cord-cutters worden met ONE terug meer aangesproken. De provider claimt dat ONE onbeperkt internet aanbied, maar wie de kleine lettertjes leest zal al snel doorhebben dat de pakketten allesbehalve onbeperkt zijn. Bij mobiel gebruik zakt de downloadsnelheid na 40GB naar 512kbit/s en in de EU is die limiet 20GB. Na die 20GB kan je dan wel aan dezelfde snelheid surfen, alleen kost het je dan wel geld.

Volgens Test Aankoop is de term “onbeperkt” misleidend maar Telenet weerlegt dat omdat klanten wel nog kunnen surfen in dat pakket. Sinds juni is ook het BIPT een onderzoek gestart naar de vage omschrijving van “onbeperkt internet” in België. Edpnet is in België een van de weinige providers die écht onbeperkt internet levert. De surfsnelheid van de klant blijft dezelfde, ongeacht het verbruik.

mobielontspanningproviderslidertrending

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen