Android 12

Google neemt zijn tijd met Android 12, maar er lijkt nu eindelijk een release in zicht. Het vernieuwde OS is gepland voor oktober.

Advertentie

Volgens XDA-hoofdredacteur Mishaal Rahman is Google van plan om de Android Open Source Project (AOSP)-versie van Android 12 op 4 oktober uit te rollen. Mogelijk krijgen Pixel-eigenaars dan al meteen de upgrade naar de laatste Android-versie. 

Als de timing helemaal gevolgd wordt, dan creëert Google verwachtingen voor de lancering van de Pixel 6. De techreus kan het immers niet maken om zijn nieuwe vlaggenschip op de markt te brengen zonder Android 12. Dat de Pixel 6 vóór het nieuwe OS op de markt komt, is dus zo goed als uitgesloten. Realistischer is dat de smartphone later in oktober verschijnt. 

Geen Android 12 zonder Pixel 

Wie geen Pixel-telefoon heeft, zal nog even geduld moeten oefenen. Terwijl sommige fabrikanten snel inspelen op grote Android-releases, duurt het bij anderen maanden voor ze hun updates uitrollen. Vaak moeten ze hun eigen launchers en schillen afstemmen op de nieuwe Androidversie.  

Zo begon Samsung pas in december van 2020 met de uitrol van Android 11. Nochtans had Google het OS al drie maanden eerder uitgebracht. Google heeft zelf al inspanningen geleverd om dat soort vertragingen te beperken, onder meer met Project Treble. Los daarvan hebben fabrikanten vaak gewoon ook voldoende tijd nodig om de software helemaal uit te testen, voordat ze een stabiele omgeving kunnen garanderen voor hun klanten. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here