Sonos Roam

Vijf maanden na de release van de Sonos Roam komt de fabrikant met een welkome update die het grootste euvel aanpakt: de batterijduur.

Advertentie

Zoals je in onze review kon lezen, zijn we grote fan van de Sonos Roam, een kleine krachtpatser die meer dan zijn mannetje staat. Na de speaker lange tijd te gebruiken kwam er een groot euvel bovendrijven: de batterijduur. Wanneer de speaker niet gebruikt werd (maar wel aan stond), verbruikte die veel meer batterij dan je zou verwachten. Het gevolg: een gedwongen oplaadbeurt, net wanneer je de Roam echt wel nodig had.  

Uiteraard kan je de Roam gewoon uitzetten wanneer je hem niet gebruikt, maar dat is behoorlijk onhandig als de speaker een vast onderdeel is van je home entertainment. Sonos heeft op dinsdag 21 september een update uitgebracht die de batterij spaart wanneer de speaker niets afspeelt. “We hebben het power management van de Roam verbeterd om de batterijduur te verlengen wanneer de speaker niet actief gebruikt wordt”, zegt het merk in zijn melding voor update 13.3. 

Handige functie-updates 

De update maakt het ook mogelijk om de Roam uit stand-bymodus te halen door op een van zijn toetsen te duwen. Voordien kon dat alleen met de powerknop aan de achterzijde. Bovendien zal de Sonos-app je laten weten wanneer de Roam wel aangesloten is met een lader, maar die niet voldoende watt biedt om de batterij effectief op te laden. 

Tot slot zullen twee in stereo met elkaar verbonden Roams de verbinding met het netwerk automatisch herstellen als een van de twee zijn connectie even zou verliezen. Om de update te installeren heb je de laatste versie van de Sonos-app nodig voor Android, iOS, pc of Mac. Normaal gezien krijg je automatisch een melding voor installatie. Je kan in de instellingen ook manueel laten zoeken naar beschikbare updates.