Windows 11 Insider preview-kanaal

Windows 11 is nu beschikbaar in het WIndows Insider Preview-kanaal. Dat is naar gewoonte de laatste build voor het grote publiek.

Advertentie

Wie eerder nog niet te veel risico’s wilde nemen met het Dev-kanaal kan nu wel profiteren van al het nieuws dat Windows 11 heeft te bieden via het meer stabiele Preview-kanaal. Microsoft heeft het nieuwe OS sinds gisteren beschikbaar gemaakt voor Preview-gebruikers.

Windows 11

De komst van Windows 11 naar het Preview-kanaal is een grote stap voor Microsoft in de uitrol en ontwikkeling van het besturingssyteem dat op 5 oktober moet gelanceerd worden voor het grote publiek. Het Preview-kanaal is namelijk voorzien van build-versies die klaar zijn voor het grote publiek. Windows 11 build 22000.194 zal dus heel waarschijnlijk de versie zijn die iedereen met een compatibele PC vanaf 5 oktober zal te zien krijgen. 

Wie nog niet eerder met het nieuwe OS aan de slag is geweest zal merken dat Microsoft heel wat nieuws heeft te bieden. Zo krijg je een vernieuwde (en gecentraliseerde) taakbalk waarin Microsoft Teams een snelfunctie heeft gekregen. Het volledige OS heeft een make-over gekregen en nagenoeg alle menu’s en iconen zijn aangepast naar het nieuwe uiterlijk. Er is ook een nieuw startmenu, Knipprogramma, Rekenmachine-app en ook de Foto’s-app heeft een nieuw en welgekomen uiterlijk gekregen.

Android Apps

Tot slot brengt Microsoft ook Android apps naar je systeem. Op het Surface-event woensdag toonde het bedrijf hier wederom een leuke demo van op zijn nieuwe Surface-systemen. Echter zou de functie pas later naar Windows 11 komen. Je ziet het, het bedrijf heeft zijn besturingssysteem voor een heel groot deel vernieuwd.

Compatibiliteit

Dat betekent helaas ook dat bepaalde computers het OS niet meer zullen kunnen draaien omdat Microsoft vrij hoge eisen stelt. Weet je niet zeker of je PC het besturingssysteem kan draaien? Doe hier de check.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here