Nieuws

Chinese stroomproblemen remmen mogelijk productie Apple en Tesla af

power poles with wires on sunset background
Chinese energiecentrales ondervinden productieproblemen, wat zich misschien zal laten voelen in de productie van toestellen van Apple en Tesla.

De stroomtekorten zorgen ervoor dat Chinese fabrikanten van onderdelen voor Apple en Tesla verplicht worden om tijdelijk de productie stop te zetten. Dat meldt persagentschap Reuters in een bericht. De Chinese overheid wil met strengere milieunormen de consumptie van energie aan banden leggen. Zoals Reuters zelf stelt, vallen die logistieke problemen wel in het hoogseizoen van de vraag naar elektronische goederen.

Te weinig stroom

De ontoereikende productie van elektriciteit in sommige regio’s van China is te wijten aan meerdere factoren. Om te beginnen zorgen stijgende prijzen van steenkool voor tekorten bij de energiecentrales. Daarnaast zorgen strengere uitstootstandaarden ervoor dat de centrales tijdelijk worden afgesloten door lokale overheden om geen normen te overschrijden.

Gezien de recente release van nieuwe toestellen van Apple komt hiermee mogelijk de logistieke bevoorrading in het gedrang. Dat zal zich op zijn beurt mogelijk laten voelen in de beschikbaarheid van nieuwe toestellen. De totale productie van de getroffen fabrikanten, waaronder Foxconn, zou naar verluidt zelf weinig hinder ondervinden. Wat de uiteindelijke impact hiervan zal zijn, en of deze zich überhaupt zal laten voelen, zowel bij Apple als Tesla, wordt afwachten.

Ook wordt het veelvuldige mijnen van cryptomunten in het vizier genomen dankzij het hoge energieverbruik dat het met zich meebrengt. De Chinese centrale bank gaf daarom een nieuwe maatregel uit die de handel in cryptomunten verbiedt. Of dit uiteindelijk een effect zal hebben op de verkoop en het energieverbruik ervan wordt eveneens afwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business