Vandaag kondigt Logitech de MX Keys Mini aan. Het compacte toetsenbord laat de numerieke toetsen van de MX Keys achterwege en zet volop in op draagbaarheid, zonder iets aan de type-ervaring te veranderen.

Advertentie

Op één dag na is het twee jaar geleden sinds Logitech de MX Keys op de markt bracht. Het toetsenbord haalde zijn inspiratie bij het Craft-toetsenbord, maar liet onder andere de volume draaiknop achterwege. Vorig jaar bracht Logitech het toetsenbord opnieuw uit, maar dan voor Mac. Beide zijn op onze redactie zeer geliefd, maar echt draagbaar zijn ze niet. Daarom laat logitech nu het numpad achterwege bij de nieuwe MX Keys Mini, dat slechts 29,6 op 13,2 centimeter meet en amper 506 gram weegt. 

Nieuwe sneltoetsen

De type-ervaring is dezelfde gebleven door de sferische toetsen die perfect rond je vingertoppen passen. De functietoetsen bovenaan zijn anders ingedeeld dan bij de MX Keys en nieuw zijn een dictafoon knop, eentje om je microfoon te muten en unmuten en een knop die je toegang geeft tot het Emoji-toetsenbord. 

Het toetsenbord is nog steeds slim verlicht, wat wil zeggen dat het automatisch de helderheid aanpast op basis van je omgeving. Hierdoor zal de batterij meegaan van 10 dagen tot maximaal vijf maanden. De MX Keys Mini ondersteunt ook de nieuwe Logi Bolt- technologie, al wordt de ontvanger standaard niet meegeleverd. 

Desondanks blijft de belangrijkste functionaliteit ongewijzigd: Het probleemloos wisselen tussen maximaal 3 apparaten, dat in dit geval via Bluetooth Low Energie gaat. Zo kan je het toetsenbord makkelijk verbinden met je telefoon, tablet en computer en snel wisselen met één druk op de knop.

Meerdere kleuren… voor Windows.

Het Logitech MX Keys Mini toetsenbord komt er in een uitvoering voor Windows en Mac. Het Windows-model zal beschikbaar komen in rose, pale gray en graphite, terwijl het voor Mac enkel in graphite beschikbaar zal zijn. De prijs blijft ongewijzigd van de MX Keys op 109 euro. Logitech zegt hiervoor gekozen te hebben om de prijs geen beslissende factor te maken in het aankoopproces. De MX Keys Mini is vanaf oktober verkrijgbaar.


Gerelateerde artikelen

Logitech introduceert nieuwe Logi Bolt technologie en ontvanger

Vandaag introduceert Logitech Logi Bolt, een nieuwe draadloze technologie met extra beveiligingsmogelijkheden. Met de aankondiging zet Logitech de uitbreiding van het zakelijke gamma producten verder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here