Disney en Scarlett Johansson hebben een minnelijke schikking bereikt over de streamingstrategie van Black Widow.

Advertentie

Johansson had Disney nochtans voor de rechter gedaagd, omwille van de hybride releasestrategie van Black Widow. Door de coronapandemie verscheen de actieprent zowel in de filmzalen als op Disney+ (waarvoor ook abonnees nog eens extra moesten betalen). Johansson beschuldigde de entertainmentreus van contractbreuk. Maar de strijdbijl lijkt nu begraven, zo meldt The New York Times

Black Widow loopt 50 miljoen mis

De actrice en haar achterban vonden dat Black Widow exclusief voor de filmzalen bestemd was. Daarvoor verwees ze terug naar haar partnerschap met producent Marvel. In de aanklacht schreef Johansson dat de onvoorziene hybridestrategie haar persoonlijk wel 50 miljoen dollar aan inkomsten zou kunnen kosten. Ze zou immers geen commissie hebben op de kijkers die toegang aankochten op Disney+. Wie de superheldenfilm wilde streamen, had daar VIP-toegang (21,99 euro) voor nodig, bovenop de abonnementsprijs. Volgens Disney leverde Black Widow hen 60 miljoen dollar op tijdens het eerste weekend dat de film te streamen was. 

Relatie Disney-Marvel ongeschonden 

In de rechtszaak probeerde Johansson en haar achterban om een nieuwe deal te onderhandelen met Disney en Marvel, maar daar gingen die partijen niet op in. De samenwerking tussen Marvel en Disney+ lijkt alvast ongeschonden. Alan Bergman, bestuurslid bij Walt Disney Studios, gaf alvast mee “uit te kijken naar de samenwerking met Johansson voor toekomstige projecten, waaronder Disneys Tower of Terror.” 

Stakingen bij acteurs 

Ondertussen bereiden groepen acteurs een staking voor omdat studio’s zoals Disney aan een sneltempo content produceren nu de coronamaatregelen zowat overal opgeheven worden. Daardoor wordt het werktempo voor acteurs stilaan moordend, zo zeggen ze. Zo draaien ze veel langere uren en worden er te weinig pauzes ingelast voor de crew. Vakbonden in de sector hopen studio’s te overtuigen om daar verandering in te brengen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here