Nieuws

Tinder introduceert virtuele munt voor in-appgebruik

Tinder
© Tinder
Tinder introduceert straks een virtuele munt om binnen de app zelf te spenderen. Zo wil de datingapp zijn ervaring interessanter maken.

Het lijkt alvast de bedoeling om een extra laagje entertainment toe te voegen en gebruikers meer tijd te laten spenderen op Tinder. Zo zullen ze uiteindelijk ook meer geld uitgeven, zo schrijft Bloomberg. Met de ‘coins’ kunnen gebruikers die geen betalend abonnement hebben toch losse aankopen doen. Denk daarbij aan het uitdelen van Super Likes, of het activeren van een Boost om meer getoond te worden. Daarnaast kan je dan ook zien wie jou al naar rechts geswipet heeft. 

Actief zijn op tinder en up-to-date blijven zal beloond worden met gratis coins. Die blijven uiteraard beperkt. Als je er meer wil, zal je er alsnog voor moeten betalen. Het systeem is vergelijkbaar met free-to-playgames die ook wel upgrades voorzien tegen echt geld. Tinder is ook een ‘freemium’-app, maar geeft dus nog heel wat voordelen aan wie alsnog een abonnement afsluit (vanaf 10 tot 30 euro per maand). 

Tinder met virtuele cadeaus

Volgens moederbedrijf Match.com zijn Tinder-gebruikers meer dan ooit geneigd om te betalen voor hun diensten. Dat werd ook aangemoedigd tijdens tests op kleine markten, de voorbije lente. “De nieuwe valuta zal een belangrijke rol gaan spelen in de evolutie van de ervaring op Tinder. De betrokkenheid zal groter worden omdat virtuele valuta handig zijn om digitale items aan iemand anders cadeau te doen”, zei Tinder-CFO Gary Swindler aan Bloomberg. 

Volgens Statista werd Tinder in mei 2021 maar liefst meer dan 6,5 miljoen keer gedownload. Daarmee is het met voorsprong de populairste datingapp ter wereld. De valuta zal eerst in Australië verschijnen en dat later deze maand. Dat land geldt volgens Match.com als de perfecte testcase, omdat het aantal inwoners overeenkomt met het globale aantal gebruikers. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business