Nieuws

Motorola stelt budgetsmartphone moto e40 voor

moto e40
Motorola heeft de e40 voorgesteld. Dat is de nieuwste telg in de familie betaalbare smartphones. Sterke specs moeten hem doen uitblinken.

Bij Motorola hebben ze begrepen dat het ontzettend moeilijk is om je te onderscheiden in de drukbevolkte markt van betaalbare smartphones. De moto e40 wil daar alsnog in slagen met bovengemiddelde specs. Zo krijgt het toestel een 12MP-sensor aan boord die via Quad Pixel-technologie de resolutie verhoogt naar 48MP. Het toestel krijgt een groot 6,5-inch-display met een snelle refresh rate van 90Hz. Een flinke batterij van 5.000mAh moet het veeleisende scherm de dag door helpen. Motorola claimt zelfs een werkingstijd van 40 uur. 

Sterke specs voor moto e40 

Volgens het merk maakt de Quad Pixel-technologie de camera van de e40 ook vier keer gevoeliger bij weinig licht. Dat moet dus scherpere beelden opleveren wanneer de omstandigheden ongunstig zijn. De dieptesensor zou dan weer goed kunnen samenwerken met de hoofdcamera om voor geslaagde portretten de achtergrond onscherp te maken. Een macrolens, tot slot, laat je het voorwerp tot vier keer dichterbij halen om details vast te leggen. 

Volgens Motorola levert de moto e40 tot 38 procent betere grafische prestaties dan de e20. Aan boord zit volgens het merk “een speciaal ontworpen octa-core-processor”, maar om welke chipset het precies gaat is nog even onduidelijk. De 4GB RAM zijn dan weer eerder bescheiden, maar doorgaans wel voldoende om de dagelijkse taken vlot te verwerken. 

Vingerscanner op achterkant 

Achteraan het toestel zit een vingerafdrukscanner in het intussen vertrouwde ‘batwing’-logo. Zo zal je de e40 snel en met één aanraking kunnen ontgrendelen. Het toestel valt ook te openen via gezichtsherkenning. Verder heeft Motorola een toegewijde knop voorzien aan de zijkant om de Google Assistant op te roepen.  

De moto e40 wordt geleverd met Android 11 en is verkrijgbaar in het Carbon Gray en Pink Clay. De textuur van de Metallic-afwerking op de behuizing moet vingerafdrukken helpen verbergen. De moto e40 is vanaf eind oktober beschikbaar en is met zijn 149,99 euro bijzonder scherp geprijsd. We zijn benieuwd of hij aan de verwachtingen zal voldoen en hopen er zelf snel mee aan de slag te kunnen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business