Nieuws

iOS-apps moeten toestaan gebruikersaccounts te verwijderen

iOS 15 adoptie
Image Credit: Apple
Ontwikkelaars die gebruikers een account laten maken voor iOS-apps, moeten van Apple straks de mogelijkheid geven om die account te wissen.

Apple voert op 31 januari 2022 zijn nieuwe richtlijnen door. App-ontwikkelaars zullen aan die strikte eisen moeten voldoen om hun app te kunnen uitbrengen op iOS, iPadOS en macOS. Naast die mogelijkheid om accounts weer te verwijderen, voerde Apple nog een reeks nieuwe richtlijnen door. Die stelde de techreus al voor tijdens de Apple Worldwide Developers Conference in juni. Het is de bedoeling om gebruikers meer controle te geven over hun eigen data. 

Zoals The Verge schrijft, vraagt Apple straks dat ontwikkelaars hun appgebruikers de verwijdering van hun account kunnen aanvragen in de app zelf. Het kan dus perfect dat je daarna doorverwezen wordt naar de website van de uitgever in kwestie. Mogelijk komt daar nog berichtenverkeer met een klantendienst aan te pas, maar de drempel om actie te ondernemen is zo alvast een stuk lager. Wie af wil van betalende apps die hij/zij niet meer gebruikt, krijgt het zo iets makkelijker. 

Achterpoortjes in iOS-apps

Hoe praktisch die nieuwe regels voor uitgevers uiteindelijk zullen zijn voor de eindgebruikers valt nog af te wachten. Het is niet uitgesloten dat bepaalde appontwikkelaars toch nog achterpoortjes zullen proberen gebruiken om je alsnog aan boord te houden.  

Daarnaast krijgen de App Store-pagina’s op iOS 15, iPadOS15 en macOS Monterey (dat nog in bèta is) nu een nieuwe ‘Rapporteer-een-probleem’-knop. Op die manier kan je aan Apple laten weten wanneer een app problematisch gedrag vertoont of moeilijk doet over je abonnement. De functie is momenteel wel nog beperkt tot Australië, Canada, Nieuw-Zeeland en de VS. Apple zal de knop later naar andere regio’s uitrollen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business