Rewind YouTube

YouTube gaat ook na corona geen Rewind meer produceren. Het gekende jaaroverzicht met bekende YouTubers verdwijnt voorgoed.

Advertentie

In 2020 kregen we geen Rewind voorgeschoteld en dat had natuurlijk alles te maken met de lockdowns tijdens de coronapandemie. Maar YouTube is blijkbaar dus niet van plan om het jaaroverzicht nieuw leven in te blazen. Tubefilter bevestigde het nieuws als eerste. De reden? De YouTube-community is zo immens groot geworden dat het bijna onmogelijk is om alle grote creators een cameo te geven in een overzichtsvideo.  

Het Google-platform geeft het concept van de overzichtsvideo’s uit handen en kijkt daarbij naar grote namen als MrBeast en Slayy Point. YouTube wil hun content alsnog promoten via sociale netwerken. De videosite zal wel nog jaarlijkse trends oplijsten en award shows organiseren. En er zit nog een mysterieuze ‘interactieve ervaring’ in de pijplijn. 

Rewind ontgroeid 

Dat de editie uit 2018 niet goed onthaald werd, zou er niets mee te maken hebben. Toen kloeg de community dat bekende creators als Pewdiepie genegeerd werden en dat het overzicht enkele ‘cringe’-waardige momenten bevatte, zoals Will Smiths ‘That’s Hot!’

Voor de editie van 2019 liet YouTube redactionele controle varen en baseerden ze zich voor hun content op statistieken, tot frustratie van vele kijkers.  

Rewind verscheen voor het eerst in 2010. Volgens YouTube waren ze in die tijdsgeest bijzonder populair, maar is de videodienst het concept ontgroeid.