Nieuws

Oppo wil mogelijk eigen chips ontwikkelen

OPPO
De Chinese smartphonefabrikant Oppo wil naar verluidt eigen smartphonechips ontwikkelen voor in zijn aankomende vlaggenschepen.

Daarmee is het niet de eerste fabrikant met dit idee. De chips zouden bedoeld zijn voor de high-end smartphones van Oppo. Dat stelt een bericht op Nikkei Asia, wat door techsite The Verge werd opgepikt. Volgens informatie van twee bronnen zou Oppo van plan zijn om de chips tussen 2023 en 2024 uit te rollen in nieuwe toestellen. Het bedrijf heeft de informatie zelf nog niet bevestigd, maar gezien de recente ambities van andere bedrijven is het zeker mogelijk.

Het zou daar naar verluidt gebruik voor maken van het 3nm-proces van TSMC. Smartphones van Oppo komen nu met processoren van MediaTek en Qualcomm, maar daar zou met de komst van de eigen SoC (Systeem-op-Chip) dan verandering in komen. De vraag is of het die chip-fabrikanten volledig zal laten vallen, of dat ze ervoor kiezen om ze toch te gebruiken voor hun middenklasse en low-end toestellen.

Brede waaier

Oppo werkt bovendien nauw samen met OnePlus en zij vallen ook onder BBK Electronics, wat hetzelfde bedrijf is dat tevens Vivo en Realme bevat. Indien dit positieve resultaten levert voor hun smartphones, dan zal het dus waarschijnlijk niet al te lang duren alvorens ook deze andere merken met hun eigen SoC aan de slag gaan.

Er zijn wel meer smartphonefabrikanten die met hun eigen chips werken. Zo heeft Apple bijvoorbeeld zijn eigen Bionic-chipset. Deze werd voor het eerst in de iPhone 11-reeks gebruikt in 2019. Google onthulde gisteren zijn nieuwe Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro-toestellen. Dit zijn de eerste toestellen van het bedrijf die op de zelfontworpen Tensor-chipset draaien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business