Nieuws

Firefox 94 voor Android en iOS laat je weer makkelijker inpikken

firefox review checker
© Mozilla
Mozilla heeft Firefox 94 uitgerold voor Android en iOS. Je kan met de mobiele browser sneller inpikken waar je gebleven was.

Wanneer je de app afgesloten hebt, zal je bij het heropenen van Firefox 94 een nieuwe homepage terugvinden die je snel weer naar je recente websites loodst. In zijn mededeling zegt uitgever Mozilla dat hij een handje wil toesteken bij die “mentale last om die half gelezen artikels of dat vakantieresearch te onthouden, tot je klaar bent om daarmee verder te gaan”. Op de homepage staan je recent opgeslagen bladwijzers en er is een eenvoudige manier om weer naar je laatst geopende tab te gaan. 

Het is dus niet meer nodig om naar het bladwijzermenu te gaan of je surfgeschiedenis te doorzoeken. Surf je met een Firefox-account en gebruik je de browser ook op desktop, dan zullen de bladwijzers die je daar opgeslagen hebt ook op de mobiele homepage verschijnen.  

Firefox 94: exclusieve functie op Android 

Op Android kan de nieuwe homepagina zoekacties groeperen per onderwerp. Wanneer je bijvoorbeeld informatie aan het opzoeken was voor een geplande vakantie, zal de browser gerelateerde pagina’s groeperen in een lijst, in de plaats van ze in aparte tabs te openen. Om het geheel netjes te houden zal die gegroepeerde info slechts 14 dagen samen blijven staan. Bezoek je een bepaalde tab 14 dagen lang niet, dan zal Firefox die als ‘inactief’ markeren. Je kan er wel nog steeds naartoe navigeren, maar ze zullen het overzicht niet meer verstoren. Deze functie komt in de komende maanden ook naar iOS. 

Tot slot zal Mozilla de Pocket-feed van Firefox aanpasbaar maken. Surf je op Android, dan zal je kunnen kiezen welke topics en verhalen je in je feed wil zien verschijnen. Pocket stories zal ook op iOS beschikbaar zijn, maar onderwerpen verfijnen kan daar nog niet. 
 

browserfirefoxmozilla

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals