verplichte boosters

De transformatie van Facebook tot een echt metaversebedrijf kan nog 15 jaar duren. Dat zegt Nick Clegg, leidinggevende bij Facebook.

Advertentie

Clegg deed de uitspraken tegenover persbureau Reuters. Die lijken alvast hard in te druisen tegenover de wilde plannen van CEO Mark Zuckerberg voor zijn metaversebedrijf. Hij heeft daarvan prioriteit nummer 1 gemaakt. Vandaar ook de naamkeuze voor ‘Meta’, het nieuwe moederbedrijf boven Facebook.

Metaversebedrijf als veilige plek 

De aankondiging kon niet lang verhullen dat het socialmediabedrijf andere katten te geselen heeft. Dat geeft Clegg dan ook gewoon aan. “We gaan samenwerken met wetgevers, academici en experts om van onze metaverse een veilige plek te maken”, klinkt het. Hij wijst er ook op dat Facebooks metaverse aangepast moet worden aan de noden van techbedrijven die een mixed reality-ruimte willen uitbouwen.  

Mark Zuckerberg heeft het ambitieuze plan opgevat om 1 miljard mensen met elkaar te verbinden in zijn eigen metaverse. Een metaverse is niet alleen een volledig digitale wereld (via virtual reality), maar ook gewoon een toekomstblik op onze maatschappij. Daarbij kan augmented reality (waarbij digitale elementen aan de fysieke omgeving toegevoegd worden) een nog veel grotere rol gaan spelen.