knipprogramma windows

Door een verlopen certificaat lijkt het niet langer mogelijk om het Knipprogramma te gebruiken in Windows 11.

Advertentie

De problemen met het Knipprogramma en enkele andere systeemapplicaties, zoals het emoji-panel, doen zich pas voor sinds 1 november. Op een pagina die bugs en oplossingen voor Windows 11 opsomt, legt Microsoft uit dat de applicaties niet meer opstarten omdat een digitaal certificaat van Microsoft voor de programma’s verlopen is op 31 oktober. De bug doet zich voor alle duidelijkheid niet voor in Windows 10.

Een patch die Microsoft op 21 oktober al uitrolde zou het gros van die problemen wel moeten kunnen verhelpen. Het updatebestand KB5006746 zit voorlopig wel nog in de previewmodus, wat betekent dat je de update handmatig zal moeten binnenhalen als je een snelle oplossing wilt. De patch biedt wel geen oplossing voor Knipprogramma. Microsoft zegt hiervoor aan een oplossing te werken, maar tot die tijd moet je naar andere manieren teruggrijpen als je een screenshot in Windows 11 wil maken.

Hoe maak je een screenshot in Windows?

Als het Knipprogramma je in de steek laat, kan je met enkele sneltoetsen ook zeer snel een schermafbeelding maken. De meest voor de hand liggende optie is wellicht de Print Screen-toets op je toetsenbord. Met een simpele druk op de knop heb je een screenshot die je in een document kan plakken of op je computer kan opslaan. Een andere mogelijkheid is de toetsencombinatie Windows + Shift + S induwen. Hoe dat werkt, lees je in deze workshop.

De uitrol van Windows 11 verliep (zoals misschien wel te verwachten viel) niet vlekkeloos. Er zijn al heel wat problemen gesignaleerd door de early adopters; van printers die niet meer werken tot prestatieverminderingen van processoren. Veel mensen kijken daardoor nog even de kat uit de boom, blijkt uit een lezerspoll die we de afgelopen weken hielden op TechPulse. Van de 904 respondenten gaf slechts 1 op de 5 aan Windows 11 al geïnstalleerd te hebben, 31% wacht liever nog even af. Bij maar liefst 41% voldoet hun pc niet aan de hardwarevereisten om Windows 11 te kunnen draaien. Het is daarom verstandig om dit eerst te controleren alvorens Windows 11 te installeren.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here