Windows 11 Health Check App

Kan jouw PC Windows 11 draaien? Doe de check met de Microsoft Health Check App. In 5 stappen weet je waar je aan toe bent.

Advertentie

Vandaag is Microsoft gestart met de gefaseerde uitrol van Windows 11 voor het grote publiek. Tegen de eerste helft van 2022 wil het bedrijf iedere Windows 10-PC die in aanmerking komt de upgrade hebben gegeven. Heb je geen zin om uit te vissen of de specs van jouw pc overeenkomen met de minimumvereisten van Microsoft? Met de Health Check App is dat zo gepiept.

Kan mijn pc Windows 11 draaien?

 • Stap 1: Surf naar de Windows 11 previewpagina en scroll naar beneden tot je bij compatibiliteit controleren komt
 • Stap 2: Klik op PC Health Check-app downloaden
 • Stap 3: Installeer de applicatie en open ze
 • Stap 4: Klik op Nu zoeken
 • Stap 5: De app zal meteen aangeven of je pc voldoet aan de systeemvereisten

Extra: als je op alle resultaten klikt krijg je te zien wat de reden is dat Windows 11 niet voor jouw pc geschikt is.


8 REACTIES

 1. Het is schandalig wat Microsoft doet met het uitbrengen van weeral een nieuw OS. Nochtans hadden ze wereldwijd het van de daken geroepen dat Windows 10 de laatste verandering zou zijn m.a.w. er de benaming zou nooit meer veranderen. Ik ben zelf al ruim 25 jaar informaticus en bouw mijn desktop toestellen zelf. Mijn mond viel letterlijk open toe ik de https://www.microsoft.com/nl-be/windows/windows-11#pchealthcheck op mijn nieuwste pc liet draaien. Er zitten voor +/- 5000 € aan kwalitatieve onderdelen in en deze pc is volgens de check niet goed genoeg om Windows 11 op te draaien. Microsoft heeft volgens mijn mening hier een akkoord gesloten met de verschillende fabrikanten om zo nieuwe toestellen te kunnen verkopen. Wat zij Microsoft alweer toen ze Windows 10 uitbrachten “je kan gratis upgraden” maar nu met Windows 11 zal je wel in je beurs moeten gaan indien je Windows 11 wilt gebruiken.

 2. De minimum vereiste die Microsoft zelf stelt is Dual core met minstens 1GHz of hoger, ik heb een Acer Predator gaming laptop van amper 4 jaar oud met een core I7-7700HQ, een quad core dus met base clock van 2.8GHz, ik voldoe aan alle vereisten maar val uit de boot omdat Microsoft de processor niet ondersteunt… Moet je dan een 10de generatie processor hebben om een besturingssysteem te kunnen draaien ? Onbegrijpelijk…

  • Ja, dat werkt. Maar de ISO die je ermee aanmaakt duidt op versie 22000.132 wat niet de officiële RTM is.
   En ik heb het niet kunnen testen want mijn W10 heeft een update probleem dat los staat van W11.
   Maar je geraakt door de checks want je kunt ze bypassen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here