Brother windows 11

Een lijst met 92 printermodellen van Brother is vrijgegeven omdat ze nog niet compatibel zijn met Windows 11 via de USB-kabel.


De Amerikaanse printerfabrikant Brother laat via een supportpagina weten dat 92 van zijn modellen niet compatibel zijn met Windows 11 via de USB-verbinding. Het nieuwe OS van Microsoft herkent de printers simpelweg niet en Brother vraagt nu aan gebruikers om een andere manier van connecteren te gebruiken. Bijvoorbeeld via WiFi.

Brother met Windows 11

Op de supportpagina I cannot connect my machine to a Windows 11 computer via USB laat Brother weten dat het niet mogelijk is om de printer via een USB-kabel aan te sluiten op je PC met Windows 11. “Afhankelijk van uw model is het mogelijk dat u uw Brother-apparaat niet via een USB-kabel op een Windows 11-computer kunt aansluiten”, staat er op de Nederlandstalige pagina.

Het bedrijf raadt dus ofwel een andere connectiemogelijkheid aan of geeft aan te wachten met de update naar Windows 11. De update geeft je namelijk de beperking om ook in de instellingen van je printer te werken, ook dat wordt tegengehouden door de nieuwe versie.


Het gaat hier zowel om Inkjet- als laserprinters van het merk. De fabrikant geeft de supportpagina regelmatig updates als er meer nieuws is, lezen we. Dit zijn alle modellen die (nog) niet compatibel zijn met Windows 11:

Brother printer niet compatibel Windows 11