Nieuws

Google Play Store-website krijgt broodnodige make-over

Google Play Store
De Google Play Store-website zal eindelijk wat opgefrist worden. De webversie kon na lange tijd wel een make-over gebruiken.

De grote zijbalk en oplijsting van items in kaartjes lijkt zo weggelopen uit 2014. Hoog tijd dus om ook de browserversie van de Google Play Store het nieuwe decennium in te loodsen, zo beseft de zoekgigant. Android Police en een tipgever hebben laten weten op de hoogte te zijn van een make-over van de webshop, die meer in lijn zal komen te liggen met de huidige mobiele app. 

Hoognodige make-over Google Play Store 

Bij het redesign zijn de grote zijbalk en kaartjes verdwenen. Zij hebben plaatsgemaakt voor een simpelere navigatie met vier knoppen, zijnde: Phone, Tablet, TV en Chromebook. Zo kom je meteen bij de app uit die jouw type toestel ondersteunt. De oplijsting van apps is groter en cleaner. Bij games zal er automatisch een trailer beginnen spelen. Wil je een tegoedkaart opmaken, dan vind je die straks terug onder de account switcher, zoals we dat gewoon zijn bij andere webapps van Google.

Android Police

Volgens Android Police gaat het wel nog om een ‘work in progress’. Het is dus nog lang niet zeker of de uiteindelijk versie van de webshop er ook exact zo zal uitzien. De ontdekkers moesten ook naar de Taiwanese versie van de Google Play Store switchen om de preview te zien te krijgen. Mogelijk gaat het om een test van de zoekreus, als het al de bedoeling was om iets te onthullen. Alleszins is het een welkome opfrissing voor wie de Play Store regelmatig via zijn webbrowser bezoekt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business