Nieuws

Welke Belgische provider biedt de beste netwerkdekking?

Orange Proximus netwerkdekking provider
Welke provider heeft nu eigenlijk de beste mobiele netwerkdekking? Orange en Proximus komen als besten naar voor.

De Belgische telecomprovider Orange bood volgens Tetula zijn klanten de beste mobiele ervaring. Dat blijkt uit het nieuwe 2021 State of Mobile Experience for Belgium van Tutela. Uit het rapport blijkt dat de operator zijn gebruikers met 85,8% de hoogste Excellent Consistent Quality van het land biedt. Proximus bood dan weer de beste 4G/5G-netwerkdekking, met een bereikscore van 661 op 1000.

Welke provider biedt de beste netwerkdekking?

Orange leverde het op één na beste netwerkbereik voor 4G/5G. Dat geldt ook voor het algemene bereik (2G, 3G, 4G, 5G), en was samen met Proximus de primus op het vlak van videostreaming. Het volledige rapport kan je hier lezen.

In Tutela’s laatste Global State of Mobile Experience rapport, dat in oktober werd gepubliceerd, nam België, met een  Excellent Consistent Quality van 81,19%. de negende plaats in qua beste mobiele ervaring in de top 30 landen Ter vergelijking: Nederland staat op de vierde plaats met een Excellent Consistent Quality van 85,38%. 

Om een beeld te krijgen van de mobiele ervaring in België over de afgelopen zes maanden, vergeleek Tutela meer dan 200.000 snelheids- en latency-tests,  tussen mei en oktober 2021 uitgevoerd op de smartphones van echte gebruikers van nationale mobiele operatoren binnen gemeenschappelijke dekkingsgebieden.

Opvallende bevindingen

  • Orange-klanten genieten van de beste algemene mobiele ervaring in België:

Orange won de award voor Excellent Consistent Quality met 85,8% van de verbindingen die goed genoeg zijn voor veeleisende use-cases zoals HD-groepsvideocalls en realtime mobiel gamen. De operator had ook de hoogste Core Consistent Quality van 92,7%.

  • Proximus levert de breedste dekking:

Met een totale dekkingsscore van 681 en een 4G/5G-dekkingsscore van 661 heeft Proximus de grootste relatieve gebiedsdekking in België, gevolgd door Orange op de tweede plaats en BASE op de derde.

  • Proximus en Orange zijn samen koplopers op het vlak van videostreaming:

De scores voor video-ervaring van alle operatoren in België lagen dicht bij elkaar, wat erop wijst dat hun abonnees een gelijkaardige ervaring krijgen op het vlak van videostreaming. Proximus en Orange staan statistisch gelijk in deze categorie met scores van respectievelijk 3,75 en 3,73, terwijl BASE de derde plaats inneemt met een score van 3,67 op vijf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business