Nieuws

Devolo Magic 2 WiFi 6 introduceert snel en betrouwbaar draadloos internet

Magic 2 WiFi 6
Devolo heeft zijn Magic 2 WiFi 6 voorgesteld. Het nieuwe flagshipproduct introduceert‘s werelds eerste Powerline-adapter met WiFi 6.

De Duitse netwerkexpert de meest geavanceerde Powerline-technologie met de krachtigste WiFi-standaard tot nu toe. Met Powerline-snelheden tot 2.400 Mbps en WiFi-snelheden tot 1.800 Mbps, kan de Magic 2 WiFi 6 thuisnetwerken naar een hoger niveau tillen, aldus Devolo. 

Powerline-technologie stuurt het internetsignaal ongehinderd door muren en plafonds en voorziet zo het hele huis van zeer stabiele, snelle WiFi met een groot bereik door gebruik te maken van nieuwe WiFi-functies als OFDMA, TWT en moderne Mesh-technologie. 

Next-generation thuisnetwerken 

Nieuwe multimediatoepassingen stellen steeds grotere eisen aan thuisnetwerken: videovergaderingen bij thuiswerken en virtueel onderwijs moeten bijvoorbeeld probleemloos kunnen verlopen terwijl iemand anders 4K-video streamt in de woonkamer. De nieuwe Devolo Magic 2 WiFi 6-adapters kunnen dergelijke bandbreedte-uitdagingen vlotjes aan. Dankzij de krachtige Mesh-WiFi zijn draadloze verbindingen met snelheden tot 1.800 Mbps mogelijk. Volgens het merk zorgt de Magic 2 WiFi 6 voor een 50 procent snellere WiFi-verbinding dan bij het vorige model

Devolo Magic 2 WiFi 6 

Dit is mogelijk dankzij de nieuwe WiFi 6-standaard (ook bekend als WiFi ax). Een van de belangrijkste kenmerken daarvan is OFDMA (Orthogonal Frequency-Division Multiple Access). Deze geavanceerde modulatietechnologie maakt efficiënter gebruik van beschikbare frequenties. De draadloze kanalen worden verdeeld in kleinere frequentiebanden, zodat meer applicaties of clients tegelijkertijd op één kanaal kunnen communiceren, voor snellere overdracht van kleine datapakketten. Of metaforisch gezegd: de snelweg van het draadloze thuisnetwerk krijgt extra rijstroken, zodat het verkeer zich vrijer kan bewegen dan op traditionele WiFi-netwerken. 

Hogere snelheidslimiet voor 2,4 GHz 

Bij de ontwikkeling van WiFi 6 is niet alleen aandacht besteed aan verbeteringen in de 5 GHz-band, maar ook aan nieuwe technische ontwikkelingen voor de 2,4 GHz-frequentieband waar veel van onze huishoudelijke client-apparaten gebruik van maken. Deze profiteren van een hogere snelheidslimiet op de informatiesnelweg. Al met al is de nieuwste standaard perfect geschikt voor moderne huishoudens waarin steeds meer apparaten communiceren via WiFi, van tablet tot robotstofzuiger. 

De adapters uit de Devolo Magic 2 WiFi 6-productserie bieden wat nodig is om ervoor te zorgen dat alles elke dag soepeler verloopt. Belangrijke videovergaderingen blijven net zo stabiel als de snelle serververbinding voor online games en de 4K- of zelfs 8K-films tijdens je filmavond. Er is ook geen speciale kennis nodig is om gebruik te maken van deze nieuwe technische mogelijkheden: ze zijn volledig geautomatiseerd en bieden betere energiebesparing. Met het speciaal geoptimaliseerde Target Wake Time (TWT) regelt WiFi 6 ook radioverkeer op een zeer efficiënte manier en zet het apparaten die op dat moment geen constante verbinding nodig hebben voor langere tijd ‘in slaap’. De mogelijkheid om wifi-verbindingen regelmatiger en langer uit te schakelen bespaart energie en batterijcapaciteit.

Simpel en veilig 

Al net zo eenvoudig als de automatische processen van Mesh-WiFi, zijn de instellingsopties voor de adapters uit de Devolo Magic 2 WiFi 6-product serie. Met Devolo Cockpit op desktopcomputers (Windows, MacOS, Linux) en de Home Network-app voor mobiele apparaten (Android, iOS) kunnen gebruikers hun privénetwerken finetunen en andere instellingen aanpassen. Dat maakt het mogelijk om gastentoegang in te stellen, ouderlijk toezicht in te schakelen of in een handomdraai een handig schema in te stellen. En natuurlijk wordt Devolo-software continu verbeterd met gratis updates. 

Het onderhoud van Devolo-producten is net zo betrouwbaar als de beveiliging van de onlineverbinding gebaseerd op WPA3. De huidige securitystandaard van de WiFi Alliance is gebaseerd op het WPA2-protocol en biedt dankzij verbeterde 128-bit-encryptie sterke beveiliging tegen ongewenste toegang. Hiervoor is het ook nodig dat de WiFi-clients WPA3-encryptie ondersteunen. Voor alle andere client-devices is WPA2-bescherming nog steeds beschikbaar. 

Prijs en beschikbaarheid 

De Starter Kit, bestaande uit twee adapters zijn nu verkrijgbaar voor 239,90 euro. Voor grotere ruimten adviseren we de Multiroom Kit, die wordt geleverd met drie adapters voor 399,90 euro. Wie het netwerk op een later moment wil uitbreiden, kan een extra adapter aanschaffen voor 179,90 euro. Alle prijzen zijn adviesverkoopprijzen en zijn inclusief btw. Devolo biedt drie jaar fabrieksgarantie op al zijn producten.

Onze redactie heeft ondertussen ook kunnen beschikken over de Magic 2 Multi-room kit met WiFi 6. Binnenkort lees je het eindoordeel in onze review. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business