locked folder

Google Foto gaat zijn Locked Folder-feature uitrollen naar Android-telefoons buiten het eigen Pixel-gamma, waaronder Samsung-toestellen.

Advertentie

Sammobile botste op het nieuws. De Locked Folder-feature houdt in dat je foto’s die je liever privé houdt niet zichtbaar zijn in je overzichtsraster. Ze blijven ook alleen offline bewaard. De mogelijkheid bestond tot dusver alleen op de Pixel 3 en recentere smartphones van Google. Oudere Pixeltelefoons krijgen de feature nu ook, zo vernam The Verge

De feature werd bij zijn aankondiging in mei 2021 smalend de “blote foto’s-map” genoemd. Steek je items in de Locked Folder, dan worden ze opgeslagen onder beveiliging van een pascode of een biometrische scan (vingerafdruk of je gezicht). Zo kunnen vrienden ze niet zien wanneer ze over je schouder meekijken in je Google Foto’s-overzicht of wanneer ze ongewenst gaan swipen wanneer je hen een foto toont. 

Zo gebruik je de Locked Folder-feature 

Hoe je de feature gebruikt? Ga naar Google Foto’s en open je Bibliotheek en open je Utilities (rechtsbovenaan, het blauwe icoontje met het aangevinkte vakje). De Locked Folder-feature staat onder dit menu in de vorm van een kaartje. Om hem te zien heb je wel de laatste app-versie nodig. Die dateert ondertussen van rond 29 november. 

Intussen werd bevestigd dat de feature nu ook aanwezig is op de Samsung Galaxy S10 en Galaxy Fold3. Ook Oppo en OnePlus-toestellen kunnen de Locked Folder gebruiken. Een exacte lijst van ondersteunde toestellen is er nog niet, dus voorlopig moet je het vooral zelf even proberen. Op zijn supportpagina geeft Google een woordje uitleg bij de functionaliteit.

Deze YouTube-tutorial van Tweak Library toont je hoe het werkt:


2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here