Nieuws

Office 365 wordt duurder, tenzij je een jaarabonnement neemt

Microsoft zal een extra prijsstijging doorvoeren op de maandelijkse abonnementsprijs van Office 365 voor wie geen jaarabonnement heeft.

De nieuwe prijzen voor de Office 365-bundels maken deel uit van de nieuwe ‘Commerce Experience’ die Microsoft volgend jaar wil doorvoeren voor al zijn zakelijke cloudoplossingen. De prijswijziging zal enkel van toepassing zijn voor klanten die hun Office 365-abonnement maandelijks in de plaats van jaarlijks verlengen. Maandelijkse abonnementsprijzen zouden volgens CNBC een extra toeslag tot 20% kunnen krijgen in vergelijking met de prijs van een jaarabonnement. De nieuwe tarieven gaan in vanaf maart 2022, al geeft Microsoft haar huidige klanten nog wel tijd tot juni 2022 om hun abonnement te wijzigen.

Tot op heden was er eigenlijk nauwelijks een prijsverschil tussen maand- en jaarabonnementen voor de verschillende Office 365-formules. Het goedkoopste pakket zonder Microsoft 365-apps kost nu 6,70 euro per maand. De uitgebreidere E3- en E5-formule kosten respectievelijk 19,70 en 34,40 euro per maand. Het is nog onbekend wat de exacte nieuwe prijzen zullen zijn. Maar vanaf volgend jaar zal het dus wel veel interessanter zijn om een jaarabonnement af te sluiten en dat is ook duidelijk de achterliggende strategie van Microsoft.

Verzet tegen nieuwe prijzen

Hoewel het binnen de softwareindustrie zeker niet ongebruikelijk is om korting te geven op jaarabonnementen, lokken de nieuwe prijzen van Microsoft onvrede uit. Op Reddit worden de nieuwe voorwaarden van Microsoft gehekeld en er loopt zelfs een online petitie die de softwarereus onder druk wil zetten de prijsveranderingen in te trekken (door bijna 1.500 personen ondertekend). Of dat veel gaat uithalen, betwijfelen we echter.

petitie
Niet iedereen is bereid de nieuwe prijzen voor Office/Microsoft 365 te aanvaarden. Image Credit: Axiom Tech

Microsoft kondigde in augustus ook al prijsstijgingen aan voor haar verschillende Microsoft 365-abonnementen. Het is de eerste prijsverhoging in tien jaar tijd. Ook hier gaat het om prijsstijgingen die tot 25 procent kunnen oplopen. Microsoft 365 biedt extra services op gebied van security en device management in vergelijking met Office 365, waardoor de abonnementsprijzen ook hoger liggen. Abonnementsprijzen voor particuliere gebruikers lijken niet te zullen veranderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business