Nieuws

Google wil niet-gevaccineerde werknemers ontslaan

dominantie Google advertentiemarkt
De Amerikaanse techreus Google dreigt er naar verluidt mee om werknemers die zich niet willen laten vaccineren te ontslaan.

Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite CNBC in een bericht. Zij konden naar verluidt interne documenten van het bedrijf inkijken. Daarin worden de werknemers verplicht om zich te laten vaccineren tegen Covid-19. Indien ze hier niet mee akkoord gaan, dan zullen ze na verloop van tijd worden ontslagen.

De werknemers kregen hierbij de kans tot 3 december om zich te laten vaccineren en bewijs hiervan door te sturen. Ze hadden tevens de optie om hier een uitzondering voor te vragen omwille van medische redenen of geloofsovertuigingen. Deze uitzonderingen zouden door het bedrijf per persoon worden bekeken. Uit de memo blijkt dat Google de werknemers de kans geeft om dit voor 18 januari in orde te brengen. Daarna zouden de mensen die niet voldoen aan de voorwaarden 30 dagen betaald administratief verlof krijgen. Dit wordt dan gevolgd door zes maanden onbetaalde schorsing en vervolgens ontslag.

Niet ontkend

“We verwachten dat bijna alle rollen binnen Google in de Verenigde Staten onder deze maatregel zullen vallen”, aldus de memo van Google volgens CNBC. “Iedereen die een gebouw van Google binnenstapt, moet volledig gevaccineerd zijn of een toegestane accommodatie hebben die hen in staat stelt om te werken of onsite te komen.”

Google heeft deze maatregelen zelf nog niet bevestigd, maar ook nog niet ontkracht. In een commentaar aan techsite The Verge ontkent woordvoerder Lora Lee Erickson de memo niet: “Zoals we reeds eerder aanhaalden, is onze vaccinatie-plicht een van de belangrijkste manieren waarop we onze werkkrachten veilig kunnen houden en onze diensten operationeel kunnen houden. We willen er alles aan doen om onze werknemers te helpen met zich te laten vaccineren, en we staan volledig achter ons vaccinatie-beleid.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business