Nieuws

WhatsApp laat groepsbeheerders berichten verwijderen in bèta

WhatsApp komt met nieuwe functie
© Meta
WhatsApp test de optie om groepsbeheerders berichten te laten verwijderen van eender wie er deelmeent aan het groepsgesprek.

Het moet administrators meer controle geven over groepsdiscussies. De experimentele feature is een onderdeel van de nieuwste bètaversie van de Android-app, zo schrijf WABetaInfo

Wanneer een administrator een bericht van eender welk groepslid verwijdert, zal daar een melding van verschijnen die voor iedereen zichtbaar blijft. WABInfo kon ook bevestigen dat wanneer een groep meerdere beheerders telt, zij ook elkaars berichten kunnen verwijderen, net op dezelfde manier. 

Tijdslimiet geïntroduceerd 

Ook gewone gebruikers krijgen in de bètaversie van de Android-app voorlopig de mogelijkheid om binnen de 7 dagen en 8 uur hun eigen berichten te verwijderen. WABetaInfo meldde eerder dat er geen tijdslimiet op zou zitten, maar daar is voor de nieuwste testfase een mouw aan gepast. 

In elk geval gaat het om een vroege bètaversie die nog volop in ontwikkeling is. Daarbij hoort een uitgebreide testcase van de opvallende nieuwe feature die administrators meer mogelijkheden geeft. Draait die niet zo goed uit, dan zou het net zo goed kunnen dat de feature om berichten te verwijderen uiteindelijk nooit officieel geïntroduceerd zal worden in de chatapp van Meta. Dat moet de toekomst uitwijzen. 

Ben jij voorstander van een dergelijke functie? Laat het even weten in de comments. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business