Nieuws

Werknemers Amazon mogen toch smartphone bijhebben op werkvloer

smartphone
Werknemers mogen van Amazon dan toch hun persoonlijke smartphone bij zich houden tijdens het werk. Dat was voor de pandemie verboden.

Amazon liet in de VS jarenlang geen smartphones toe op de werkvloer. De retailreus paste zijn beleid wel aan bij de uitbraak van de coronapandemie. Aanvankelijk was het de bedoeling om persoonlijke telefoons opnieuw te verbieden vanaf januari 2022, maar door veiligheidsoverwegingen komt Amazon terug op dat voornemen. Dat bevestigde de onlinewinkel aan Bloomberg

Het gaat voor alle duidelijkheid om werknemers in de VS. Zij kregen aan het einde van de voorbije werkweek te horen dat ze hun smartphones dan toch niet moeten thuislaten. Hoewel Amazon zijn beslissing nog niet heeft toegelicht, volgt de beslissing niet lang nadat een tornado toegeslagen had in een warenhuis in Edwardsville (Illinois). Daarbij kwamen zes mensen om het leven. Er ontstond ophef bij de werknemers nadat een chauffeur van Amazon onder druk gezet werd om pakjes te blijven bezorgen terwijl de tornado lelijk huishield in Edwardsville. 

Smartphone voor veiligheid 

Daarnaast neemt ook het aantal coronabesmettingen zienderogen toe. Warenhuisarbeiders hebben daarom gevraagd om hun smartphone bij zich te mogen hebben. Zo kunnen ze op de hoogte blijven van mogelijke safety alerts en contact houden met familie bij noodgevallen. 

Ook in de Verenigde Staten hebben bedrijven de mogelijkheid om het gebruik van persoonlijke telefoons te verbieden tijdens de werkuren. Bij Amazon wordt daar argwanend over gedaan, omdat dat het bedrijf goed zou uitkomen. Werknemers zouden zo minder snel gevoelige informatie kunnen lekken of kunnen registreren wat er zich op de werkvloer afspeelt.  

Incidenten rond veiligheid op de werkvloer maken het Amazon lastig om het verbod op smartphones opnieuw in te voeren vanaf januari. De druk van de werknemers en publieke opinie lijkt simpelweg te hoog. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business