Nieuws

Vraag naar pc-monitoren daalt voor het eerst sinds pandemie

pc-monitoren
De vraag naar pc-monitoren bij particulieren neemt stilaan af. Die was onafgebroken blijven stijgen na de uitbraak van de coronapandemie.

Het onderzoeksbureau IDC heeft een studie uitgevoerd naar het aankoopgedrag van particulieren, meer bepaald voor monitoren. Het hoeft alleszins niet te verbazen dat de verkoop van beeldschermen boomde, vlak na de uitbraak van de coronapandemie. Werknemers wilden thuis in alle comfort kunnen werken en met enkel een laptopscherm lukt dat nu eenmaal niet zo goed. De verkoop van pc-monitoren steeg 5 kwartalen op rij. Pas in het derde kwartaal van 2021 kwam de kentering en begon de verkoop van monitoren aan particulieren weer te dalen.

Als we de vergelijking maken met kwartaal 3 van 2020, dan is de verkoop van beeldschermen wereldwijd met 7,2 procent gedaald, zo berekende IDC. De onderzoekers zeggen dat de monitorenverkoop nu weer op zijn normale niveau zit. Toch zal 2021 weer de boeken ingaan als een topjaar, als een gevolg van het hybride werken. 

Pc-monitoren bij bedrijven 

Hoewel bij ons thuiswerk weer verplicht is, lijkt de verkoop van monitoren wereldwijd ook bij bedrijven weer aan te trekken. Volgens DIC compenseert de professionele verkoop van beeldschermen de daling bij consumentenaankopen. Vooral professionele leveranciers als Dell en Lenovo blijven het goed doen. Zij gingen er in een jaar tijd respectievelijk 20,6 en 6,9 procent op vooruit, tegenover het derde kwartaal van 2020.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business