Nieuws

CES 2022 op de helling? Deze techgiganten haken al af

Onder andere Twitter, Meta en Amazon hebben hun fysieke aanwezigheid tijdens CES 2022 afgezegd wegens bezorgdheid over de omikronvariant.

Naar goede gewoonte zal CES 2022 weer plaatsvinden tijdens de eerste week van het jaar, van 5 tot en met 8 januari. Na een digitale editie in 2021 hoopte de organisatie te kunnen terugkeren naar hun vaste stek in Las Vegas. Maar de groeiende bezorgdheid rond de oprukkende omikronvariant laat zich ook in Las Vegas voelen. Enkele belangrijke afwezigen waaronder Meta, Amazon, Twitter en Pinterest hebben al laten weten geen delegatie meer te willen sturen naar de beurs.

“Vanwege de piek van nieuwe besmettingen hebben we besloten om onze persoonlijke afwezigheid op CES 2022 te annuleren en te zoeken naar nieuwe manieren om contacten te leggen met onze klanten en partners”, schrijft Twitter in een statement aan Bloomberg. Eenzelfde standpunt weerklinkt bij Meta en Amazon die overschakelen naar een virtuele aanwezigheid. Chipmaker Nvidia was de eerste die overschakelde naar een virtuele conferentie en ook enkele invloedrijke Amerikaanse techmedia zoals The Verge en TechCrunch besloten al om geen journalisten meer te sturen naar de beurs.

Kan CES 2022 doorgaan?

De komende dagen kunnen we wellicht nog meer annuleringen verwachten. Onder andere Samsung, Sony, Google, HTC en Qualcomm geven aan de evolutie van de coronapandemie van nabij op te volgen. Nu overal ter wereld weer strengere maatregelen worden aangekondigd om de verspreiding van de beruchte omikronvariant een halt toe te roepen, lijkt het nog net iets te vroeg voor een fysiek indoor massa-evenement zoals CES 2022. CES geldt al sinds 1967 als de ultieme showcase voor techgiganten om hun nieuwste technologieën te demonstreren aan de wereld en voor de coronapandemie lokte de beurs tienduizenden aanwezigen.

CES 2022 zal ondanks de afzeggingen gegarandeerd doorgaan, liet de organisatie al weten. Van in het begin werd net als vorig jaar geopteerd voor een hybridemodel met fysieke en online persconferenties, al zou de focus wel weer op het persoonlijke evenement komen te liggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business