Nieuws

Google Voice laat je kiezen wie voicemail kan inspreken

Google Voice
Google Voice heeft sinds lang een update gekregen. Je kan nu instellen of oproepen moeten worden doorgeschakeld of op je voicemail belanden.

Je kan voortaan dus kiezen welke specifieke contacten worden doorgeschakeld naar een ander toestel als je niet opneemt. Wie je niet meteen verder wil spreken, laat je naar je voicemail gaan. De techreus heeft de nieuwe opties voor Google Voice bekendgemaakt op zijn blog

Daarnaast kan je ook voor bepaalde contactpersonen speciale begroetingen laten afspelen als voicemail. En wanneer je enkel oproepen wil aannemen als dat echt nodig is, kan je Voice individuele nummers laten screenen en filteren. Volgens Google geeft het gebruikers meer flexibiliteit om de binnenkomend oproepen beter te filteren, op de manier die het beste aansluit bij hun manier van werken.

Google Voice gereanimeerd

Om gebruik te maken van de nieuwe feature, kan je terecht bij de Google Voice-website. Klik op het tandwielicoontje bovenaan en vervolgens op ‘Calls’. Daarna kan je kiezen voor ‘Choose a rule’ (Voeg een regel toe). In de mobiele app is het alleen nog maar mogelijk om rules toe te passen die je al ingesteld had. Ze configureren moet voorlopig nog via het web. 

Ondanks dat Voice een van Googles langst lopende diensten is, kreeg de toepassing de laatste jaren bitter weinig updates. Het leek er even op dat Google de dienst zou laten varen, maar mogelijk heeft het hybride werken de techreus op andere gedachten gebracht. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business