OnePlus 10

Vangen we straks al een glimp op van de OnePlus 10? Het Chinese smartphonemerk lijkt ons niet heel lang meer in spanning te gaan houden.

Advertentie

Het zou zomaar kunnen dat we de OnePlus 10 al in januari te zien krijgen. “OnePlus 10 Pro, ik zie je in januari”, schreef oprichter en CEO Pete Lau op het Chinese socialmediaplatform Weibo, zo merkte Gizmodo op.  

Als de chinezen hun nieuwe toestel effectief al in januari onthullen, dan breken ze daarmee met de traditionele planning van het merk. De voorbije jaren heeft OnePlus zijn vlaggenschepen steeds in maart of april gepresenteerd. Doorgaans was dat telkens vlak na het debuut van de nieuwste Samsung Galaxy S. 

Nog volgens de verwachtingen zou OnePlus dit keer maar één toestel onthullen, in de plaats van de gewoonlijke marktstrategie, met een basis- en Pro-model. In het verleden kregen de OnePlus-modellen een bijkomend T-model, maar die traditie stopte al bij de OnePlus 9 in 2021. 

OnePlus 10 met Android 13 

Lau gaf eerder al mee dat de OnePlus 10 een nieuw besturingssysteem krijgt dat Android 13 als basis heeft. Die lichtvoetige Android-versie wordt gedeeld met zustermerk Oppo. Dit jaar fusioneerden beiden merken helemaal, onder het dak van moederbedrijf BBK Electronics. OnePlus geldt nu als een submerk van Oppo. 

Dankzij leakers hebben we al een glimp kunnen opvangen van de OnePlus 10, zij het via onofficiële renders. Het lijkt er alvast op dat het nieuwe vlaggenschip de Hasselblad-camera’s behoudt. Het display van 6,7 inch krijgt wellicht een QHD+-resolutie en een refresh rate van 120Hz. Tot slot bevestigde Lau eerder deze maand al dat het volgende toestel de nieuwe Snapdragon 8 Gen 1-chipset zal gebruiken. Het aftellen kan stilaan beginnen. 


2 REACTIES

  1. Ik weet dat mijn volgende ook een OnePlus zal zijn, maar niet of het de 10Pro word. Ik beleef nog teveel plezier aan mijn 7Pro om nu al te vervangen. Misschien wacht ik nog een jaartje en koop dan toch de 10Pro als de prijs zakt wanneer de 11 uitkomt. En stiekem blijf ik hopen op een OnePlus tablet natuurlijk, als ze de OP visie over prijs/kwaliteit daarbij aanhouden denk ik dat die tablet wel eens een stevige concurrent voor de high end tablets.

    Ik wou eerst ook de OP watch kopen maar zal waarschijnlijk voor een Ticwatch gaan die wel duurder is maar zijn overgeschakeld op Google Wear. Misschien als de Cobalt versie terug beschikbaar word dat ik toch van gedachte verander, zeg nooit nooit 🤭

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here