Nieuws

Taste the TV is display waaraan je kan likken om te proeven

Taste a TV
Een Japanse professor heeft een display ontworpen waaraan je kan likken om samengestelde smaken te ervaren. ‘Taste the TV’ heet zijn uitvinding.

Het televisiescherm is er naar verluidt speciaal op ontworpen om de smaken van voedsel zo goed mogelijk na te bootsen. Om die te kunnen proeven moet je effectief aan het display likken, voor een zintuiglijke ervaring. 

Taste the TV is uitgerust met tien verschillende kleine reservoirs met algemene smaken als zoet, bitter, zuur, enz. Naargelang de context kunnen die met elkaar vermengd worden om een bepaalde typische smaak na te bootsen. Het staaltje verschijnt vervolgens in beeld, zodat gebruikers eraan kunnen likken om te proeven. 

Taste the TV: afstandsproeven 

Waar kan zo’n toepassing nu in godsnaam voor dienen, horen we je al denken. De Japanners zien het nut er wel van in, bij afstandsonderwijs voor koks. Ook wie nieuwsgierig is naar een exotische keuken kan vanop (grote) afstand proeven. “Op deze manier kunnen mensen het eten in een restaurant aan de andere kant van de wereld ervaren”, zegt Homei Miyashita, de professor die het concept samen met een 30-tal studenten in het leven riep, aan persbureau Reuters.  

De onderzoekers zijn gespecialiseerd in culinair onderzoek. Zo bedacht de groep ook al een vork die het eten lekkerder zou kunnen maken. Het is nog niet duidelijk of het likbare display gecommercialiseerd zal worden. De kostprijs om het aan particulieren te verkopen bedraagt volgens Miyashita 100.000 yen (774 euro).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business