tumblr wordpress

Socialmediaplatform Tumblr verbergt alle inhoud die als ‘volwassen’ of suggestief wordt bestempeld voor gebruikers van zijn iOS-app.

Advertentie

Gebruikers van deze versie van de app zullen dus niet meer met alle content aan de slag kunnen. Dat meldt Tumblr in een post op zijn blog, wat door techsite TechCrunch werd opgepikt. Het platform wil hiermee voldoen aan de richtlijnen van Apple om op de App Store te mogen staan. Het blokkeert bepaalde zoektermen en tags van posts, waardoor deze niet meer toegankelijk zijn.

“We willen ervoor zorgen dat Tumblr overal beschikbaar is waar je er maar mee aan de slag wilt”, zo meldt het bericht van Tumblr. “Om in de App Store van Apple te blijven en om onze Tumblr iOS-app beschikbaar te houden, moesten we aanpassingen doorvoeren die ons in overeenstemming houden met hun beleid rond gevoelige inhoud.“

Enkel toegankelijke inhoud

Bij het zoeken naar deze bepaalde onderwerpen krijgen gebruikers op de app nu een melding te zien. Hierin staat dan dat de gezochte content verborgen is vanwege mogelijk suggestieve of expliciete inhoud. Ook als gebruikers blogs willen bezoeken die verwijzen naar gevoelige inhoud krijgen ze dezelfde melding te zien. Op het dashboard in de app krijgen gebruikers nu mogelijk ook minder posts te zien als aanbeveling.

De lijst met onderwerpen bevat onder meer de gebruikelijke verwijzingen naar drugs, geweld, erotische inhoud en racisme. Daarnaast ging Tumblr iets verder en blokkeerden ze alles dat op het platform ook maar een beetje richting moeilijke onderwerpen gaat, waaronder depressie en PTSD. Tumblr gaf zelf aan dat het nog niet weet hoe lang het deze nieuwe richtlijnen wil handhaven. Het platform stelt op zoek te zijn naar nieuwe methodes waarmee gebruikers toch alle content te zien krijgen, terwijl ze ook voldoen aan de strikte voorwaarden van Apple.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here