Nieuws

OnePlus 10 Pro verschijnt voorlopig exclusief in China

De OnePlus 10 Pro, het nieuwe vlaggenschip van het Chinese smartphonemerk, krijgt een lanceringsdatum ver voor die van de rest van de wereld.

In een verrassende aankondiging heeft OnePlus vandaag laten weten dat de OnePlus 10 Pro op 11 januari gelanceerd zal worden op de Chinese thuismarkt. Een internationale lancering staat ook op de planning, maar volgt later dit jaar. 

OnePlus heeft hiervoor duidelijk het draaiboek van OPPO ingekeken, dat productlanceringen wel vaker op deze manier uitvoert. Beide merken smolten vorig jaar samen, wat we ook al zagen in de vorm van besturingssysteem OxygenOS 12, dat zijn unieke identiteit verloor door de toevoeging van tal van elementen uit OPPO’s ColorOS. Dit tot ongenoegen van OnePlus-fans van het eerste uur. 

OnePlus 10 Pro

OnePlus en Hasselblad

Gelukkig lijkt de OnePlus 10 Pro op het vlak van design wel een eigen persoonlijkheid te hebben. Dat kunnen we opmaken uit de eerste beelden die OnePlus vandaag toonde van het toestel. Hierop staat de cameramodule centraal, die opnieuw in samenwerking met Hasselblad tot stand kwam. Het lijkt om een triple-camera opstelling te gaan die vermoedelijk de drie belangrijkste lenzen zal bevatten: standaard, ultra-wide en telephoto.

Over de OnePlus 10 blijft het voorlopig stil. Gewoonlijk wordt deze samen met zijn Pro tegenhanger gelanceerd, maar dat lijkt alvast niet het geval te zijn voor de Chinese markt. Een gelijktijdige globale launch wanneer de OnePlus 10 Pro verschijnt in de rest van de wereld is nog wel mogelijk. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business