De OnePlus 10 Pro, het nieuwe vlaggenschip van het Chinese smartphonemerk, krijgt een lanceringsdatum ver voor die van de rest van de wereld.

Advertentie

In een verrassende aankondiging heeft OnePlus vandaag laten weten dat de OnePlus 10 Pro op 11 januari gelanceerd zal worden op de Chinese thuismarkt. Een internationale lancering staat ook op de planning, maar volgt later dit jaar. 

OnePlus heeft hiervoor duidelijk het draaiboek van OPPO ingekeken, dat productlanceringen wel vaker op deze manier uitvoert. Beide merken smolten vorig jaar samen, wat we ook al zagen in de vorm van besturingssysteem OxygenOS 12, dat zijn unieke identiteit verloor door de toevoeging van tal van elementen uit OPPO’s ColorOS. Dit tot ongenoegen van OnePlus-fans van het eerste uur. 

OnePlus 10 Pro

OnePlus en Hasselblad

Gelukkig lijkt de OnePlus 10 Pro op het vlak van design wel een eigen persoonlijkheid te hebben. Dat kunnen we opmaken uit de eerste beelden die OnePlus vandaag toonde van het toestel. Hierop staat de cameramodule centraal, die opnieuw in samenwerking met Hasselblad tot stand kwam. Het lijkt om een triple-camera opstelling te gaan die vermoedelijk de drie belangrijkste lenzen zal bevatten: standaard, ultra-wide en telephoto.

Over de OnePlus 10 blijft het voorlopig stil. Gewoonlijk wordt deze samen met zijn Pro tegenhanger gelanceerd, maar dat lijkt alvast niet het geval te zijn voor de Chinese markt. Een gelijktijdige globale launch wanneer de OnePlus 10 Pro verschijnt in de rest van de wereld is nog wel mogelijk. 


Gerelateerde artikelen

OnePlus Nord CE 5G review: Essentieel

De OnePlus Nord CE 5G is de perfecte smartphone voor de budgetbewuste consument die toch geen handige functies wil missen.

OnePlus Nord 2 5G review: Opnieuw onklopbaar?

De OnePlus Nord 2 5G is betaalbaar en levert tegelijk krachtige prestaties. OnePlus heeft opnieuw een flagship-killer in handen.

OnePlus Buds Z2 review: Nu ook met ANC

Met de OnePlus Buds Z2 lanceert OnePlus opnieuw uitstekende draadloze oortjes voor een betaalbare prijs. Dit keer met ANC.

OnePlus 9 Pro review: Alles wat je wil en meer

De OnePlus 9 Pro is op alle vlakken een volwaardig vlaggenschip en een must-have voor iedereen die de volledige OnePlus-ervaring wil.
Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.