Nieuws

OnePlus trekt OxygenOS 12 terug voor OnePlus 9 en 9 Pro

De Android 12-update van OxygenOS viel niet in de smaak bij fans van OnePlus, waardoor de fabrikant even op de pauzeknop duwt.

Update 20/12/2021: OnePlus is opnieuw begonnen met het uitrollen van OxygenOS 12. De meest recente stabiele versie C.39 pakt de meest vervelende problemen aan. Auto-fill problemen met Google Chrome en het herstellen van compatibiliteit met Google Camera zullen wel pas in een toekomstige versie gepatcht worden.


Origineel artikel 13/12/2021: OnePlus heeft geen geslaagde eerste stappen gezet in het Android 12-tijdperk. Slechts enkele dagen nadat OnePlus de eerste publieke versie van OxygenOS 12 uitrolde voor de OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro, heeft de fabrikant de update teruggetrokken. Dat bevestigde OnePlus zelf aan Android Police. Eigenaars van een OnePlus 9 of 9 Pro waren niet echt tevreden met de nieuwe software-update.

OxygenOS 12: bugs en ColorOS-kopie

Wat is er nu precies mis met OxygenOS 12? Eerst een vooral bevatte de update nog heel wat foutjes die de stabiliteit van de software in het gedrang brachten. Dit is de voornaamste reden dat OnePlus de update heeft teruggetrokken. Het softwareteam van de fabrikant is nu volop aan het sleutelen om die bugs weg te werken en de verwachtingen luiden dan ook dat OnePlus zeer spoedig een nieuwe, stabielere versie van OxygenOS 12 zal uitrollen. Een datum is daarvoor nog niet bekend.

Maar of het wegwerken van softwarebugs voldoende zal zijn om de kritiek te doen verstommen, valt nog af te wachten. De OnePlus-community is namelijk ook niet echt tevreden met het design van de softwarelaag. Voor Android 12 heeft OnePlus heel wat elementen van ColorOS 12, de softwareschil van zustermerk OPPO, verwerkt in OyxgenOS 12. Menig OnePlus-gebruikers vindt de nieuwe software daardoor haar uniekheid verliezen. Deze designkeuze zal OnePlus echter niet zomaar terugdraaien nu het besturingssysteem klaar is voor haar publieke uitrol.

ColorOS 12
Image: OPPO

Wanneer krijgt mijn OnePlus een update naar Android 12?

De OnePlus 9 en 9 Pro waren als eerste aan de beurt om de update naar OxygenOS 12 te ontvangen. Normaal gezien zou in het voorjaar de OnePlus 8-reeks aan de beurt zijn, maar mogelijk zouden deze initiële problemen het updateschema nog in de war kunnen gooien. Na de OnePlus 8 werkt de fabrikant de lijst in of meer chronologische volgorde af. Heb je nog een ouder model, dan zal je dus nog tot de zomer of het najaar van 2022 moeten wachten. Misschien hoeft dat helemaal niet erg te zijn.

Ben jij al aan de slag kunnen gaan met OxygenOS 12? Deel ons je bevindingen in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business