Nieuws

App Store laat ontwikkelaars eigen betaalsystemen gebruiken in Zuid-Korea

betaalsystemen
Apple gaat in Zuid-Korea andere betaalsystemen toelaten in iOS. De commissie van 15 procent die Apple neemt zou ook worden verlaagd.

Google ging Apple al vooraf in november door zijn systeem aan te passen. De zoekreus gaf als eerste toe aan de eis van de Zuid-Koreaanse wetgever door alternatieve betaalsystemen toe te laten en de commissie die Google Play neemt te verlagen van 15 naar 11 procent. Apple is nu dus de volgende techgigant die dergelijke stappen zet. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap

Alternatieve betaalsystemen afgedwongen 

Het is de Zuid-Koreaanse communicatiewaakhond KCC die de nationale wet laat afdwingen. Sinds september 2021 mogen appwinkels ontwikkelaars niet meer verplichten om via een centraal betalingssysteem te werken. Apple zegt dat de respecteren en gaat samen met de KCC aan een oplossing werken voor de gebruikers in het land. Als andere bedrijven zich niet aan de regels houden, kunnen ook zij zich aan een boete verwachten. 

De KCC is nog aan het overleggen met Apple hoe de aangepaste regels precies ingevuld zullen worden. Momenteel dragen ontwikkelaars nog tussen de 15 en 30 procent af aan de App Store. Dat percentage zal alleszins verlaagd worden, maar hoe sterk, is nog niet duidelijk.  

De situatie in Zuid-Korea schept mogelijk een precedent voor de regelgeving in Westerse landen. Het is dus aangetoond dat Apple zich moet houden aan de lokale wetgeving en dat de eisen afdwingbaar zijn. De kans is groot dat ook de Europese Commissie zich later over de kwestie zal buigen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business