cake bankingapp
Image Credit: Cake

Cake zet volgende maand de onafhankelijke bankingapp voor consumenten stop om vol te kunnen inzetten op internationale uitbreiding.

Na een kapitaalinjectie van 4,6 miljoen euro kondigt Cake vandaag het recept voor de toekomst van het bedrijf aan: de onafhankelijke bankingapp zal vanaf volgende maand plaats moeten ruimen om meer middelen vrij te maken voor de Europese expansie van Cake for Business en Cake for Banks. Het Franse fintech-kapitaalfonds Truffle Capital leidde die investeringsronde.

Cake lanceerde haar bankingapp voor consumenten begin 2020. Omdat Cake niet gekoppeld was aan één bank, bood de applicatie gebruikers de vrijheid om rekeningen bij verschillende banken onder één platform samen te brengen. Bovendien had Cake nog een leuk extraatje in petto. Het bedrijf deelde ‘datadividenden’ uit: ze deelden een stukje van de inkomsten die ze haalden uit het verkopen van geanonimiseerde en geaggregeerde gebruiksgegevens met de gebruikers die daaraan deelnamen.

Cake for Business

Rond die data bouwde Cake haar Cake for Business-tak uit. Bedrijven kunnen rapporten over het aankoopgedrag van consumenten aankopen bij Cake. Op hun beurt kunnen de retailers via Cake cashback-kortingen aanbieden aan gebruikers van de app. Belgische consumenten hebben via het Cake platform zo al meer dan 800.000 euro aan geautomatiseerde cashbacks verdiend, waarvan 125.000 euro alleen al in december 2021. Cake for Business staat met meer dan 100 commerciële partners, waaronder Torfs en Deliveroo, al sterk in de schoenen.

cake bankingapp
Image Credit: Cake

Cake for Banks

Begin 2021 voegde Cake ook nog Cake for Banks toe aan het portfolio. Hiermee biedt Cake aan Europese banken plug-and-play-oplossingen om hun cashback-module binnen een bestek van enkele weken te integreren in hun eigen bankingapps. Argenta was de eerste Belgische bank die intekende op deze dienst. Er zouden verschillende nationale en internationale banken in gesprek zijn met Cake om het cashbackplatform in hun eigen app te gaan integreren.

Om volledig de focus te kunnen leggen op die internationale uitbreiding, wordt de bankingapp voor consumenten vanaf februari afgesloten.