Nieuws

Firefox laadt aantal websites niet door HTTP/3-probleem

firefox review checker
© Mozilla
Firefox heeft met een technisch probleem te kampen. De browser kan websites in een aantal gevallen niet laden als er HTTP/3 bij komt kijken.

Het zou alleszins gaan om een bug die gebruikers zelf melden op sociale media. Mozilla, ontwikkelaar en uitgever van Firefox, heeft er nog niet op gereageerd. Volgens de officiële statuspagina lijkt er niets aan de hand. Er worden geen problemen gemeld. Op het Mozilla-forum Bugzilla hebben ontwikkelaars echter de bug wel bevestigd. Die zou te maken hebben met het http/3-protocol.

Lang niet iedereen lijkt last te hebben van de bug. Concreet kunnen in een aantal niet gespecifieerde gevallen websites niet goed geladen worden wanneer gebruikers de URL ingeven.  

HTTP/3 uitschakelen 

Aan de basis van het probleem ligt naar verluidt een oneindige loop in de zogenaamde HTTP/3-implementatie van de browser. Die wordt gebruikt om informatie uit te wisselen op het wereldwijde web. De oneindige loop zou ervoor zorgen dat het proces bij het surfen naar websites voor onbepaalde tijd vastloopt. Alleszins lijkt het niet om een wijdverspreid probleem te gaan, want ook onze redactie ondervond geen hinder. 

Verschillende socialmediagebruikers melden al een oplossing. Het zou volstaan om de HTTP/3-functionaliteit uit te schakelen om weer normaal te kunnen surfen, mocht je last hebben van de bug. Dat doe je door ‘about:config’ in de typen in de adresbalk van Firefox. Dan opent er een scherm met instellingen, waar je kan zoeken naar ‘network.http.http3.enabled’. Zet de instellingen op ‘false’ om het protocol uit te schakelen. Van zodra je herstart, zou het probleem verholpen moeten zijn, mocht je er al last van hebben. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business