Nieuws

Alleen Pro-modellen iPhone 14 krijgen ProMotion-display met 120Hz

iPhone 13 Pro
Apple zal dan toch niet alle iPhone 14-toestellen van een 120Hz ProMotion-display gaan voorzien. De voorbije week leek dat nog wel het geval.

De geruchtenmolen rond de iPhone 14 draait al op volle toeren. De voorbije week klonk het dat Apples snelste ProMotion-displays (met een refresh rate van 120Hz) wel eens de standaard zouden kunnen gaan worden voor alle toekomstige iPhones. CEO van Display Supply Chain Consultants (DSCC) en Apple-watcher Ross Young zegt op Twitter dat het nog veel te vroeg is om die conclusie te trekken. Integendeel: hij vermoedt dat alleen de Pro-modellen van de nieuwe iPhone de snelle displays krijgen. 

ProMotion-displays niet aan te leveren

De reden daarvoor moeten we bij BOE gaan zoeken. De Chinese producent van LTPO-schermen zou simpelweg de productiecapaciteit niet hebben om zoveel displays te leveren. Daardoor zou Apple zich dus genoodzaakt zien om nog minstens een jaar te wachten om al zijn modellen uit te rusten met ProMotion-technologie. 

Nieuw design voor notch

Uit het nieuwe rapport blijkt ook nog dat het displaypaneel van de iPhone 14 zowel een punch-hole als pilvormige inkeping krijgt, in de plaats van een traditionele notch.  

Credit: Ross Young

Als de informatie klopt, zou het de eerste keer zijn dat een fabrikant beslist om de twee vormen van inkepingen met elkaar te combineren. Het wordt interessant om te bekijken hoe dat nieuwe design zal functioneren. Nog volgens DSCC zal het nieuwe design alleen gebruikt worden voor de iPhone 14 Pro en Pro Max. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business